Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στον Γέρακα Αττικής

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στον Γέρακα Αττικής,

με ένα τηλεφώνημα στο 11130

Ο Δήμος Γέρακα σε συνεργασία με τη Μαραθώνιο Αναπτυξιακή Α.Ε., της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, συμμετέχει στην ανακύκλωση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Τα είδη που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία εξοπλισμού σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι:

Μεγάλες οικιακές συσκευές
Μικρές οικιακές συσκευές
Εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών
Καταναλωτικά είδη
Φωτιστικά είδη
Ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά εργαλεία
Παιχνίδια & εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού
Ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου
Συσκευές αυτόματης διανομής

Στον Δήμο Γέρακα, στους πρώτους 9 μήνες εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (18/04/2008-27/01/2009) περισυλλέχθηκαν 149 συσκευές από 43 ιδιώτες και επαγγελματίες. Οι δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση μπορούν με ένα τηλεφώνημα στο 11130 να κλείνουν ραντεβού με το συνεργείο της ανακύκλωσης για την απομάκρυνση των συσκευών.

Οι ανακυκλώσιμες συσκευές εντάσσονται σε τρεις κατηγορίες μεγέθους. Εκτός από τις μεγάλου μεγέθους συσκευές, όπως πλυντήρια, ψυγεία που μπορούν να ανακυκλώνονται στην περιοχή μας, προβλέπεται σύντομα να λειτουργήσουν και ειδικοί, φυλασσόμενοι χώροι προσωρινής αποθήκευσης μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικών συσκευών, όπως είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Για τις μικρές συσκευές, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, λαμπτήρες, ηλεκτρονικά gadgets, Bluetooth κ.ο.κ. (όχι μπαταρίες), προβλέπεται η τοποθέτηση ξεχωριστών κάδων που θα αδειάζονται σε τρίτο κοντέινερ. Όλα τα ανακυκλώσιμα θα καταλήγουν στον ειδικό χώρο διάλυσης, στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές