Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Άτομο και Δημιουργία στο Έργο του Γιάννη Κιουρτσάκη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην ομιλία του Λάκη Προγκίδη με τίτλο:

«Άτομο και Δημιουργία στο Έργο του Γιάννη Κιουρτσάκη».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008, στις 8:00μ.μ., στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).


Ο Γιάννης Κιουρτσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Παρίσι. Εκτός από τις μελέτες και τα δοκίμιά του για τον Σεφέρη, την παράδοση, τον λαϊκό πολιτισμό, το καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, ολοκλήρωσε πρόσφατα τη μυθιστορηματική τριλογία «Το Ίδιο και το Άλλο» με την κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2007 του Βιβλίου του Έργου και του Χρόνου. Η τριλογία ξεκίνησε με το Σαν Μυθιστόρημα (1995, βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω) και συνεχίστηκε το 2000 με το Εμείς οι Άλλοι, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κέδρος. Η προσέγγιση αυτής της τριλογίας από τη σκοπιά της τέχνης του μυθιστορήματος θα αποτελέσει το θέμα της ομιλίας του κ. Προγκίδη.


Ο Λάκης Προγκίδης είναι κριτικός λογοτεχνίας και δοκιμιογράφος. Διευθύνει από το 1993 το διεθνούς ακτινοβολίας γαλλόφωνο περιοδικό L’Atelier du roman, όπου έχουν δημοσιευθεί συνεργασίες συγγραφέων όπως οι Milan Kundera, Günder Grass, Saul Bellow, Philip Roth κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές