Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Η δραχμή στο κέντρο ενός κόσμου χωρίς δυστυχία, του Πάνου Κάλαρη

Ένας πλανήτης χωρίς φτώχεια; Κράτος χωρίς τράπεζες, εφορία, υψηλές τιμές και πληθωρισμό; Οικονομικό περιβάλλον να είναι ασφαλές, χωρίς χρεοκοπίες, ανταγωνισμό και εξαρτημένη εργασία; Κοινωνία που θα βοηθάει τους ηλικιωμένους, τους αποκλεισμένους και ανέλπιδους; Ειρήνη και συμφιλίωση των λαών και των φυλών της γης; Ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των πόρων της γης; Ελπίζετε πως όλα αυτά και πολύ περισσότερα θα μπορούσαν να γίνουν αύριο από τα παιδιά σας; Ακούγονται και διαβάζονται τα παραπάνω ως ουτοπίες αλλά είναι σήμερα εφικτά από τη δική μας γενιά!


Η “Δραχμή” συμβάλλει στην πιο σπουδαία κουβέντα του παγκόσμιου χωριού, την κουβέντα για την αλλαγή του κόσμου. Γραμμένη με χιούμορ, σε απλή γλώσσα, πατάει πάνω στον ανθρωπισμό και το θετικό πνεύμα του συγγραφέα. Δονκιχωτική, με χιούμορ, σύντομη και πάνω από όλα ειλικρινής προσπάθεια, επιχειρεί να θυμίσει στους αναγνώστες της τα ουσιώδη και τα σημαντικά της ζωής.

Οι 144 σελίδες του βιβλίου αποτελούν μια μεστή προσπάθεια για αλλαγή του κόσμου. Η φαντασία, η ευαισθησία, η πρωτοτυπία αλλά και η δομημένη σκέψη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στην ολοκαίνουρια «Δραχμή», ένα νόμισμα διαφορετικό, φτιαγμένο από ανθρώπους για τους ανθρώπους.

Η «Δραχμή» εμπεριέχει το ρίσκο να χαρακτηριστεί γραφική. Μια προσεκτική ανάγνωση όμως θα πείσει ακόμα και τον μη εξειδικευμένο αναγνώστη ότι μέσα της υπάρχει επιστημονική αλήθεια, δύναμη και κάποια από τα θετικότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά αυτής της χώρας.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Πάνος Κάλαρης γεννήθηκε στο Ναύπλιο πριν από 30 και κάτι χρόνια. Γράφει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, από αδυναμία να αποδεχθεί τον κόσμο ως έχει. Πιστεύει στην αλλαγή και στην επιστήμη. Πιστεύει ακόμα στην αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μπορεί να γράψει ένα βιογραφικό που να μην είναι κοινότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές