Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Σινεμά από βινύλιο - Κι όμως κυκλοφορούν ακόμη δίσκοι βινυλίου :)

Ο ελληνικός κινηματογράφος αναβιώνει μέσα από μια σειρά συλλεκτικών βινυλίων και CD που επιμελήθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας και κυκλοφορούν από τη Minos Emi.


30 βινύλια και CD που καλύπτουν όλη την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου - soundtracks ταινιών που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους σε όλους τους Έλληνες, αλλά και προσωπικές στιγμές μεγάλων ηθοποιών, έργα διακεκριμένων συνθετών, καθώς και μοναδικές παρουσίες σπουδαίων τραγουδιστών.

Σε μια συγκινητική βραδιά μίλησαν τόσο για την έκδοση των βινυλίων, όσο και για τις εμπειρίες τους από την αξέχαστη εκείνη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου προσωπικότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας. Ο Γιάννης Πάριος, η Μάρθα Βούρτση, ο Γιάννης Σπανός, η Μαίρη Λίντα, ο Γιώργος Κατσαρός, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Γιώργος Παπαστεφάνου, η Ζωή Φυτούση, η Έρρικα Μπρόγιερ κατέθεσαν τα συναισθήματά τους σε μια βραδιά που ταξίδεψε όποιον βρέθηκε εκεί στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος έδωσε τη δική του ματιά στο φαινόμενο του ελληνικού κινηματογράφου των περασμένων δεκαετιών, ενώ ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αντιμετώπισε το συγκεκριμένο εγχείρημα και την αγάπη που χρειάζεται απέναντι στον ελληνικό κινηματογράφο και το ελληνικό τραγούδι προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Minos Emi, Mαργαρίτα Μάτσα, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη συγκίνηση που ξυπνά μέσα μας κάθε φορά που ακούμε ένα τραγούδι που προέρχεται από τον ελληνικό κινηματογράφο και έκλεισε την ομιλία της με την ευχή τα τραγούδια των 30 δίσκων που παρουσιάστηκαν να έχουν καλό και μακρύ ταξίδι στον χώρο της σύγχρονης δισκογραφίας.

Τα 30 συλλεκτικά βινύλια και CD για τον ελληνικό κινηματογράφο, είναι τα παρακάτω:

Ρένα Βλαχοπούλου - ΤΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Αλίκη Βουγιουκλάκη - ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Δημήτρης Παπαμιχαήλ -ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Αλίκη Βουγιουκλάκη - ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ
Αλίκη Βουγιουκλάκη - Η ΣΩΦΕΡΙΝΑ
Αλίκη Βουγιουκλάκη - Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ
Γρηγόρης Μπιθικώτσης -ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Στέλιος Καζαντζίδης - ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Τζένη Καρέζη - ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Βίκυ Μοσχολιού - ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Τζένη Βάνου - ΤΡΑΓΟΥΔΑ Μ. ΠΛΕΣΣΑ
Αλίκη Βουγιουκλάκη - ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Ρένα Βλαχοπούλου - ΤΖΑΖ
Μάρθα Βούρτση - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Γιώργος Ζαμπέτας - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Λίντα-Χιώτης - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
Λίντα-Χιώτης - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Βασίλης Τσιτσάνης - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Άννα Φόνσου - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ
Ο ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ..
ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ
ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ
ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ
ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΠΡΟΓΕΡ
ΑΛΕΚΑ ΜΑΒΙΛΗ
ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ
ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές