Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΕΚΛΕΙΨΗ, της Stephenie Meyer

Το Έπος συνεχίζεται...
Το βιβλίο που μετέτρεψε τη σειρά σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Σε συνέχεια των παγκόσμιων μπεστ-σέλερ Λυκόφως και Νέα Σελήνη, η Έκλειψη είναι το πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο του σαγηνευτικού ρομαντικού έπους των βρικολάκων της Stephenie Meyer.
Στην Έκλειψη, η Stephenie Meyer, μας χαρίζει έναν ακόμη ακαταμάχητο συνδυασμό ρομαντισμού και σασπένς με μια δόση υπερφυσικού. Συναρπαστικό, με πάθος και με συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις, αυτό το έπος αγάπης ανάμεσα σε θνητή και αθάνατο βαδίζει προς τη λογοτεχνική αθανασία.



«Μπέλλα;»
Η απαλή φωνή του Έντουαρντ ακούστηκε από πίσω μου. Γύρισα και τον είδα να ανεβαίνει ανάλαφρα τα σκαλιά της βεράντας, με μαλλιά ανακατεμένα από το τρέξιμο. Με τράβηξε αμέσως στην αγκαλιά του και με φίλησε πάλι. Το φιλί του με τρόμαξε. Υπήρχε υπερβολική ένταση στον τρόπο που τα χείλη του συνέθλιψαν τα δικά μου -σαν να φοβόταν ότι αυτός ήταν όλος κι όλος ο χρόνος που μας απέμενε.



Καθώς το Σιάτλ ρημάζεται από μια σειρά μυστηριωδών δολοφονιών κι ένας μοχθηρός θηλυκός βρικόλακας συνεχίζει την αναζήτησή του για εκδίκηση, η Μπέλλα για άλλη μια φορά βρίσκεται περικυκλωμένη από τον κίνδυνο. Και μέσα σε όλα αυτά, πιέζεται να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της για τον Τζέικομπ -γνωρίζοντας πως η απόφασή της έχει τη δύναμη να αναζωπυρώσει την προαιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακα και λυκάνθρωπο. Ενώ η αποφοίτηση πλησιάζει, η Μπέλλα έχει να πάρει άλλη μια απόφαση: ζωή ή θάνατος. Όμως ποιο είναι ποιο;



Έπαινοι για την Έκλειψη:

"Κάνε πέρα Χάρι Πότερ"
USA Today

"Υπνωτίζει και μεταφέρει τον αναγνώστη κατευθείαν μέσα στα πυκνά, βροχερά δάση του Φορκς".
People Magazine

«Οι λεγεώνες των αναγνωστών που έχουν μαγευτεί από τις ρομαντικές περιπέτειες της Μπέλλα και του βρικόλακα Έντουαρντ θα καταβροχθίσουν εκστατικοί την τρίτη συνέχεια».
Publishers Weekly

"Η τετραλογία της Meyer φλέγεται από την αρχέτυπη θύελλα του ρομαντικού πάθους και το υπερφυσικό στοιχείο δρα πρόσθετα σαν μεθυστικό άρωμα".
The New York Times



Έπαινοι για το Λυκόφως:

"Με την αγωνία και το ρομαντισμό σε τέλεια ισορροπία, αυτή η ιστορία θα κάνει τους αναγνώστες να γυρίζουν με μανία τις σελίδες του σαγηνευτικού ντεμπούτου της Stephenie Meyer."
Publishers Weekly (starred review)

"Η αγωνία κορυφώνεται καθώς η ένταση του μυστικού έρωτα και της σιωπηλής τρυφερότητας μεταμορφώνεται σε έναν τρομακτικό αγώνα επιβίωσης... Ρεαλιστικό, επιδέξιο, περιεκτικό, οι αναγνώστες θα λαχταρούν να χώσουν τα δόντια τους στο Λυκόφως."
Library Journal (starred review)

"Ακολουθώντας την παράδοση της Anne Rice... αυτή η σκοτεινή ιστορία αγάπης συναρπάζει."
Booklist

"Μερικές φορές κανείς δεν είναι τόσο ανθρώπινος όσο κάποιος που δεν είναι άνθρωπος".
TIME



Έπαινοι για τη Νέα Σελήνη:

"Οι αναγνώστες θα απολαύσουν αυτή τη νέα περιπέτεια και θα διψάνε για περισσότερο".
Booklist

"Η Νέα Σελήνη αυξάνει το σασπένς και το ρομαντισμό".
USA Today

"Μια σχεδόν ιδιοφυής ισορροπία ανάμεσα σε ρομαντισμό που κόβει την ανάσα και δράση".
VOYA

"Η Νέα Σελήνη θα αφήσει τους αναγνώστες με κομμένη την ανάσα για το τρίτο".
Library Journal



Η συγγραφέας:

Η Stephenie Meyer με πέντε διαφορετικούς τίτλους στην κορυφή όλων των διεθνών λιστών best-seller στέφθηκε Συγγραφέας της Χρονιάς για το 2008 από τη USA Today και είναι μια από τους 100 σημαντικότερους ανθρώπους του 2008 σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Είπαν για τη Stephenie Meyer:
"Σε μία εποχή που η ρομαντική λογοτεχνία έχει παραδοθεί στο φτηνό ερωτισμό, και η σκοτεινή Φανταστική Λογοτεχνία κατοικείται από μονοδιάστατους χαρακτήρες με προδιάθεση για φρικιαστική βία, πολλοί αναγνώστες διψούν για αγνή ρομαντική φαντασία -μπόλικη ερωτική ένταση, αλλά τόσο ευπρεπής όσο και η Jane Austen.
Η Meyer δεν ξεκίνησε συνειδητά να προσεγγίσει αυτό το κοινό. Αντιθέτως, έγραψε την ιστορία στην οποία πίστεψε και για την οποία νοιαζόταν. Γράφει με φωτεινή καθαρότητα, χωρίς ποτέ να μπαίνει ανάμεσα στον αναγνώστη και το όνειρο που μοιράζεται μαζί του. Είναι αληθινή.
Πάντως, ποιος το περίμενε; Σήμερα, ο κύριος Ντάρσι είναι βρικόλακας".
Orson Scott Card συγγραφέας The Ender Saga
The TIME 100
TIME



Η ταινία Λυκόφως, που βασίστηκε στο πρώτο βιβλίο της σειράς, έκανε το ντεμπούτο της στη Νο 1 θέση του ελληνικού box-office και ξεπέρασε τα 250.000 εισιτήρια στην Ελλάδα.



Το βιβλίο, της Stephenie Meyer, «Έκλειψη» -όπως και τα υπόλοιπα βιβλία της συγγραφέως- κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλατύπους.
Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο "Έκλειψη" της Στέφενι Μέιερ κάνοντας κλικ εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές