Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Παιδί 44

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΤΙΤΛΟΣ: Παιδί 44
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Tom Rob Smith
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ουρανία Παπακωνσταντοπούλου
ISBN: 978-960-16-2944-5
ΣΧΗΜΑ: 14x21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 512
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 20,50 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗΣ

Σοβιετική Ένωση, 1953. Υπεύθυνο για την επιβολή του νόμου είναι το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας –η μυστική αστυνομία που η αγριότητά της δεν είναι καθόλου μυστική–, επί της «βασιλείας» του οποίου ο λαός διατάσσεται να πιστεύει ότι το έγκλημα δεν υφίσταται.
Όταν όμως ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγοριού πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στη Μόσχα, ο αξιωματικός Λέο Ντεμίντοφ –ήρωας πολέμου, τυφλά αφοσιωμένος στο Υπουργείο– μαθαίνει προς μεγάλη του έκπληξη ότι η οικογένεια του παιδιού είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για φόνο. Οι προϊστάμε­νοι του Λέο τον διατάζουν να την αγνοήσει κι αυτός αναγκάζεται να υπακούσει. Κάτι μέσα του, όμως, του λέει ότι η υπόθεση κρύβει πολλά.
Το Υπουργείο, συναισθανόμενο τις αμφιβολίες του Λέο, δε διστάζει να τον απειλήσει, αναγκάζοντάς τον να γυρίσει την πλάτη του στο άλλοτε αγαπημένο του Κόμμα. Έχοντας περιπέσει σε δυσμένεια, εξόριστος μαζί με τη γυναίκα του, τη Ραΐσα, σε κάποια επαρχιακή πόλη στα βάθη των Ουραλίων, ο Λέο συνειδητοποιεί ότι το έγκλημα που βοήθησε να συγκαλύψουν στην πρωτεύουσα έχει συμβεί κι εδώ.
Η δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.
Διακινδυνεύοντας τα πάντα, ο Λέο και η Ραΐσα αποδύονται στο κυνήγι ενός τρομερού δολοφόνου – ακόμη και με κίνδυνο να θεωρηθούν εχθροί του κράτους…

Άμεσα συνδεδεμένο με πραγματικά γεγονότα, το Παιδί 44 είναι ένα θρίλερ καταιγιστικής δράσης και, ταυτόχρονα, μια σπαρακτική καταγραφή της τρομοκρατίας που επιβάλλουν στους λαούς οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους, εξετάζοντας την ενοχλητική αλήθεια του τι σημαίνει να προσπαθείς να επιβιώσεις κάτω από τον ζυγό μιας δικτατορίας – και τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος θα τολμήσει να αντιδράσει.

«Ένα πραγματικά μεγάλο ξεκίνημα!»
Nelson DeMille

«Υπάρχουν φορές, δυστυχώς λιγοστές, που από τις πρώτες σελίδες ενός βιβλίου νιώθεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μείζον έργο. Το Παιδί 44 είναι ένα από αυτά. δε θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε την απίστευτη ιστορία που αφηγείται ούτε και τον Πάβελ και τον Αντρέι».
Yves Grannonio, Librairie du Château, Brie-Comte-Robert

«O Μάρτιν Κρουζ Σμιθ θα πρέπει να αρχίσει να φοβάται!»
Sunday Times

«Ένα εξαιρετικό ατμοσφαιρικό θρίλερ. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει μεγάλη επιτυχία, ακόμη και πριν από την ταινία του Ρίντλεϋ Σκοτ!»
The Bookseller

«Ένα θρίλερ υποψήφιο για το Βραβείο Booker; Κι όμως, πρόκειται για ένα απίστευτα καλογραμμένο βιβλίο και μια καταπληκτική ιστορία!»
The Guardian

«Από τις πρώτες κιόλας σελίδες αποκαλύπτονται το ταλέντο και η κλάση του συγγραφέα. Το βιβλίο μεταφέρει τον αναγνώστη πίσω στις σκοτεινές ημέρες της μεταπολεμικής Σοβιετικής Ρωσίας και τον παρασύρει ανελέητα στην άκρως ατμοσφαιρική και συναρπαστική ιστορία του».
Raymond Khoury

«Ένα αληθινά εκπληκτικό ντεμπούτο. Ένα σπάνιο κράμα θαυμαστής οξυδέρκειας, εξαίρετης γραφής και μια ευχάριστα πρωτότυπη ιστορία… Το Παιδί 44 ανήκει σε μια ολωσδιόλου δική του κατηγορία».
Nelson DeΜille

«Πρόκειται για μια ιστορία που σε αρπάζει από τον λαιμό και δε σε αφήνει λεπτό».
Robert Towne, βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας «Τσάινα Τάουν»


Ο Τομ Ρομπ Σμιθ γεννήθηκε το 1979 από μητέρα Σουηδή και πατέρα Άγγλο και μεγάλωσε στο Λονδίνο, όπου και ζει ακόμη. Το Παιδί 44 (2008) είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο μεταφράζεται σε 25 γλώσσες, ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Booker και το Costa Book Award 2008, ενώ απέσπασε το Βραβείο Ian Fleming Steel Dagger 2008. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο The Secret Speech.


Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου ετοιμάζεται από τον Ρίντλεϋ Σκοτ και τη Fox 2000.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστικό πολιτικό κοινωνικό μυθιστόρημα, με πλοκή, δράση, αγωνια, ανατροπές και ένα καταπληκτικό τέλος. Αν μεταφερόταν σε ταινία θα ήταν μια τέλεια περιπέτεια αγωνίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές