Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ

Τίτλος βιβλίου: ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ
Συγγραφέας: CATHERINE FISHER
Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ
Αρ. σελίδων: 440
Τιμή: €21.50
ISBN: 978-960-6665-58-5
Ημερ.κυκλοφ.: 9 Νοεμβρίου 2010

NEW YORK TIMES BESTSELLER

MΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ
ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ
ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΥΣ

Φανταστείτε μια φυλακή τόσο μεγάλη, που περιέχει κελιά και διαδρόμους, δάση, πόλεις και θάλασσες. Φανταστείτε έναν κρατούμενο δίχως μνήμη, σίγουρο ότι έχει έρθει από Έξω, αν και η Φυλακή έχει σφραγιστεί εδώ και αιώνες και μόνο ένας άνδρας έχει καταφέρει ποτέ να δραπετεύσει. Φανταστείτε μια κοπέλα σε μια τεράστια έπαυλη, σε μια κοινωνία όπου ο Χρόνος έχει απαγορευθεί, παγιδευμένη σε ένα 17ο αιώνα που ελέγχεται από υπολογιστές, καταδικασμένη σε έναν προσυμφωνημένο γάμο, μπλεγμένη σε μια συνωμοσία φόνου που συγχρόνως φοβάται αλλά και επιθυμεί. Ο ένας βρίσκεται μέσα και ο άλλος έξω. Είναι και οι δύο φυλακισμένοι.
Φανταστείτε το ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ

Το Βιβλίο
Το Ινκάρσερον είναι μια φυλακή που δεν μοιάζει με καμία άλλη: Οι κρατούμενοί της δεν ζουν μόνο σε κελιά, αλλά και σε μεταλλικά δάση, σε κατεστραμμένες πόλεις και σε αχανείς εκτάσεις άγριας φύσης. Η Φυλακή έχει σφραγιστεί εδώ και αιώνες και μόνο ένας άνδρας σύμφωνα με το θρύλο κατάφερε ποτέ να αποδράσει.
Ο Φιν, ένας δεκαεπτάχρονος φυλακισμένος, δεν μπορεί να θυμηθεί την παιδική του ηλικία αλλά πιστεύει πως έχει έρθει από Έξω από το Ινκάρσερον. Έχει σκοπό να δραπετεύσει, αν και οι περισσότεροι κρατούμενοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει καν Έξω. Και τότε ο Φιν βρίσκει ένα κρυστάλλινο κλειδί και μέσα από αυτό ένα κορίτσι που λέγεται Κλόντια.
Όμως ο Φιν και η Κλόντια δεν συνειδητοποιούν πως το Ινκάρσερον δεν είναι απλά αυτό που φαίνεται. Η απόδραση θα απαιτήσει το μέγιστο θάρρος και θα κοστίσει πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουν.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
“Ξεχωρίζει από όλα τα άλλα… Η κλίμακα της φαντασίας του και το εκπληκτικό φινάλε του το καθιστούν ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα φαντασίας που έχουν γραφτεί εδώ και πολύ καιρό”.
–The Times, London

“Μία απ’ τις καλύτερες συγγραφείς στο χώρο της φαντασίας… ένα συναρπαστικά σκοτεινό και τρομακτικό ταξίδι”.
–Independent

“… φανταστικό, πλούσιο σε υφή και ζωηρές περιγραφές. Η Catherine Fisher γράφει με επιδεξιότητα και βάθος συναισθημάτων”.
–The Bookseller

“… γεμάτο φαντασία και ζωηρές περιγραφές… μια συγκλονιστική περιπέτεια”.
–School Librarian

“H Catherine Fisher είναι καλλιτέχνης των λέξεων… Μια συναρπαστική, περίπλοκη ιστορία ενός εκπληκτικού ταξιδιού γεμάτη πλούσιους χαρακτήρες. Εξαιρετικό».
–Carousel

“… θρίλερ ανωτάτου επιπέδου. Η Fisher ξεπερνάει ακόμα και την τηλεοπτική σειρά 24 με τις ανατροπές της και τους προβληματικούς της χαρακτήρες. Διάβασα ένα κεφάλαιο και το να αφήσω το βιβλίο απαίτησε πράξη ισχυρής θέλησης.”
– Wall Street Journal

“…Τίποτα, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας σκηνής, δεν είναι αυτό που φαίνεται σε αυτή την απόκοσμη, αριστοτεχνική ιστορία φαντασίας… Η πολυσύνθετη πλοκή, η πλούσια φαντασία κρατάνε την προσοχή τόσο αμείλικτα όσο το Ινκάρσερον κρατάει τους φυλακισμένους του. Το φινάλε έκπληξη θα κάνει τους αναγνώστες να απαιτούν μεγαλοφώνως τη συνέχεια. ”
–The Washington Post

Η συγγραφέας
Η CATHERINE FISHER είναι διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας και ποιήτρια, και έχει γράψει πολλά βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης της σειράς The Oracle Prophecy.

“Το Ινκάρσερον και η συνέχειά του είναι σίγουρα τα πιο πολύπλοκα βιβλία που έχω γράψει. Ήταν μια ξέφρενη διαδρομή πάνω σε τρενάκι λούνα-παρκ, γεμάτη ευχαρίστηση, επινόηση, απόγνωση και ανησυχία. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν θα κατάφερνα ποτέ να το ολοκληρώσω. Άλλες φορές το βιβλίο έμοιαζε να γράφεται μόνο του, οι ήρωες να παίρνουν τα ηνία, να συμβαίνουν πράγματα που δεν είχα προβλέψει. Είχα μια πραγματικά ανάμεικτη συλλογή χαρακτήρων, τον αυστηρό επικίνδυνο Φύλακα, τη δυναμική Κλόντια, τον υπερόπτη, ματαιόδοξο Κίρο. Τον Φιν που δεν λέει ποτέ ακριβώς την αλήθεια. Και τον Τζάρεντ τον ήρεμο, έξυπνο δάσκαλο της Κλόντια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές σχέσεις που προσπάθησα περισσότερο να υποδηλώσω παρά να υποδείξω. Επίσης υπάρχουν και μερικές ανατροπές που ταρακουνάνε τον αναγνώστη αφήνοντάς τον κατάπληκτο. Ή τουλάχιστον αυτό εύχομαι!”

Το Ινκάρσερον επιλέχθηκε από την εφημερίδα Times του Λονδίνου ως το Παιδικό Βιβλίο της Χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές