Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

«Ένας παραμυθένιος Χριστουγεννιάτικος Κόσμος, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να απολαύσουν μια σειρά από πολλές και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις, αποτελεί τον στόχο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», επισημαίνει ο κ. Γιώργος Αναγνώστου, Αντιδήμαρχος Άργους & Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.
Ξωτικά, Ξυλοπόδαροι, Μουσικοί με Χάλκινα Πνευστά, Ήρωες Παραμυθιών και πολλοί… Aι – Βασίληδες!!! θα μας παρασύρουν σε ένα συνεχές Χριστουγεννιάτικο Ψυχαγωγικό Παιχνίδι, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στο Άργος. Τα Εργαστήρια θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών προσφέροντας τους την δυνατότητα να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, γιρλάντες, αντικείμενα από πηλό και πλαστελίνη, μάσκες, κ.ά. Στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά αγορά θα διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων προϊόντων. Οι διαδραστικές αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών στην Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη, η Χορωδιακή Χριστουγεννιάτικη Βραδιά και ψαλμωδίες των Χριστουγεννιάτικων Ύμνων, θα γνωρίσουν στους νεότερους και να θυμίσουν στους παλαιότερους την αξία του παραδοσιακού τρόπου εορτασμού των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ανάπαυση, στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία… Η καλύτερη αξιοποίηση των δημοσιών χώρων, η ενίσχυση των χώρων δημιουργικής απασχόλησης, των βιβλιοθηκών, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την έμπρακτη απόλαυση του δικαιώματος αυτού. [∆Σ∆Π, άρθρο 31]. Αυτή είναι η διαπίστωση της Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Πολίτη με την θεσµοθετηµένη δράση Συνήγορος του Παιδιού. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, είναι μια αφορμή για προβληµατισµό, σχετικά µε τις ευθύνες όλων μας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα παιδιά ως υποκείμενα δικαιωμάτων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων αυτών από τις ποικίλες παραβιάσεις που υφίστανται. Αυτή την ιδέα θα προσπαθήσουν να εντάξουν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, οι παιδαγωγοί των ΚΔΑΠ Άργους & Νοτίου Άργους στη Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη, μέσω διαδραστικών παραμυθιών.

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Κυριακή 05/12/2010, 11.30πμ.
Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους, «Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΠΕΡΠΕΡΟΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ» αφήγηση παραμυθιού της συγγραφέα Αλεξάνδρας Μπίζη.

Σάββατο 11/12/2010, 11.30πμ.
Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους, Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού και η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει με τη μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει με τη «ΜΑΓΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ» που σκορπίζουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους. επιμέλεια: Ματίνα Λαλουκιώτη (νηπιαγωγός).

Σάββατο 18/12/2010, 7.30μμ.
Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους, «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» με κάλαντα & τραγούδια από την Ελλάδα & το εξωτερικό. Συμμετέχουν: Χορωδία Μουσικοθεατρικού Κέντρου Δήμου Άργους, Χορωδία συλλόγου ¨Πολιτιστική Αργολική Πρόταση¨, Χορωδία Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής Ναυπλίου ¨Ελληνικοί Αντίλαλοι¨, Παιδική Χορωδία του Κέντρου Μουσικών Σπουδών & Πολιτισμού ¨Δίεσις¨, Γυναικεία Χορωδία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορίνθου ¨Opus Femina¨. οργάνωση: Δημοτική Χορωδία Άργους.

Κυριακή 19 – Πέμπτη 23/12/2010
δίπλα στο Δημαρχείο [πρ. Θράκα] «ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ BAZAAR». Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο Άργους. οργάνωση: Δημοτική Χορωδία Άργους.

Κυριακή 19/12/2010, 11.30πμ.
πλατεία & πεζόδρομοι, «ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», το ΞΩΤΙΚΟ & ο ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΣ, μας παρασύρουν με τις Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες τους σε μια μουσική παράσταση στην πλατεία & το εμπορικό κέντρο του Άργους. Ο ΑΪ – ΒΑΣΙΛΗΣ τους συνοδεύει, μοιράζοντας καραμέλες & δωράκια στα παιδιά. Η ΧΙΟΝΑΤΗ & η ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ μοιράζουν μπαλόνια.

Δευτέρα 20/12/2010, 7.00μμ
Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου, «ΥΜΝΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ». ψάλλει η Χορωδία Ελληνικής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Άργους υπό την δ/νση του Χοράρχη Παναγιώτη Κωστόπουλου.

Δευτέρα 27/12, Τρίτη 28/12 , Τετάρτη 29/12, 2010 cine Movieland, 11.30πμ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ» για παιδιά.

Πέμπτη 30/12/2010, 11.30πμ.
θεατράκι πλατείας Αγίου Πέτρου, «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ …» Στο Εργαστήρι του Αϊ – Βασίλη οι παιδαγωγοί των ΚΔΑΠ Άργους & Ν. Άργους μαζί με τα παιδιά θα κατασκευάζουν δωράκια. Στο Εργαστήρι Μακιγιάζ τo ΞΩΤΙΚO & η ΝΕΡΑΙΔΑ θα ¨μεταμορφώνουν¨ τα παιδιά με τις πολύχρωμες μαγικές πινελιές τους. Ο ΔΩΡΟ-ΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ, θα κάνει βόλτες με το Χριστουγεννιάτικο ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ του, το οποίο είναι φορτωμένο με δώρα.

Σάββατο 18/12/2010, Παρασκευή 24/12/2010, Πέμπτη 30/12/2010, 11πμ.,
πεζόδρομος του Μουσείου, «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» όπου σύλλογοι & φορείς της περιοχής διαθέτουν προϊόντα σχετικά με το κλίμα των γιορτών προς πώληση ή τα προβάλουν στην αγορά. Συμμετέχουν: Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Άργους, Χορωδία του Μουσικοθεατρικού Κέντρου Δήμου Άργους, Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας ¨η Αλληλεγγύη¨, Σύλλογος Νεφροπαθών & Συμπαραστατών Ν. Αργολίδας, 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους, Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας ¨Κιανών Έργα¨, Φιλοζωϊκός Σύλλογος Άργους ¨Λάϊζα¨, Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Ν. Αργολίδας, Ξενώνας Προγράμματος ¨Ψυχαργώ¨ Ν. Αργολίδας.
Το Σάββατο 18/12 στις 12.00το μεσημέρι, η Παιδική Ορχήστρα & Χορωδία της ¨ΔΙΕΣΙΣ¨ θα μας κρατήσει μουσική συντροφιά με αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια & τα ΞΩΤΙΚΑ θα φτιάχνουν ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ για τους μικρούς μας φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές