Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βιωματικά σεμινάρια στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων



Σειρά Βιωματικών Σεμιναρίων πραγματοποιήθηκαν το μήνα Μάρτιο στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων μέσα από το λόγο και τη ματιά των ειδικών που «μίλησαν» στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, εφαρμόζοντας την ομαδοσυνεργατική μέθοδο, εμπλουτισμένη με βιωματικά στοιχεία που ενθουσιάζουν και εμπνέουν τους νέους ανθρώπους, μυώντας τους, με τον τρόπο αυτό, στον ελκυστικό κόσμο της διερευνητικής μάθησης, στη διαδικασία του μαθαίνω πώς να μαθαίνω…

Αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας οφείλεται στις υποστηρικτικές δομές του νομού μας που, ως εξωτερικοί αλλά πολύτιμοι συνεργάτες στο εκπαιδευτικό μας έργο, συνέδραμαν τα μέγιστα στο άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία, στο άπλωμα των οριζόντων του στον κοινωνικό περίγυρο. Για όλους αυτούς τους λόγους, ευχαριστούμε θερμά το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του τομέα μας κ. Ντίνα Θεοδοσίου για το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που διενεργήθηκε στο σχολείο μας, το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης και Πρόληψης και ιδιαίτερα τις κ.κ. Σακκά Φανή και Νταιλιάνη Κωνσταντίνα για το Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, το ΚΕΣΥΠ Τρικάλων, υπεύθυνο φορέα για το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και ιδιαίτερα τις κ.κ. Καραμπατζάκη Δέσποινα και Γεωργιάδη Έλλη, Ψυχολόγους και Συμβούλους Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για το Βιωματικό Σεμινάριο «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο».

Η ενημέρωση, οι γνώσεις, ο προβληματισμός και η κριτική, εν τέλει, προσέγγιση όλων των παραπάνω θεματικών περιοχών από τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, επετεύχθησαν χάρη στην απλόχερη κατάθεση ψυχής των επιμορφωτών-εμψυχωτών τους.

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
Αμαλία Κ. Ηλιάδη,
φιλόλογος-ιστορικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές