Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση - βιωματικό σεμινάριο σωματικής έκφρασης από την Susana Noemi Abigador


Βιβλιοπαρουσίαση - βιωματικό σεμινάριο σωματικής έκφρασης από την Susana Noemi Abigador

H Αστραδενή γιορτάζοντας τα δεύτερά της γενέθλια κάνει ένα όμορφο δώρο στους φίλους της. Φιλοξενεί με μεγάλη χαρά την Κυριακή 1/4/2012 (12:00 – 14:00) την Susana Noemi Abigador δασκάλα σωματικής έκφρασης, δημιουργό του συστήματος “Danza Vital” (εκφραστικός χορός) και εκπρόσωπο στην Ελλάδα της “Expresion Corporal”(Σωματική Έκφραση).
Η Susana έχει θητεύσει σε γνωστές σχολές του διεθνούς χώρου της Σωματικής Έκφρασης και έχει ήδη διαγράψει μια μεγάλη πορεία στον χώρο, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με δυνατές συνεργασίες όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στη χορογραφία της τραγωδίας Ιφιγένεια εν Αυλίδι και στην τραγωδία Βάκχες στο Ηρώδειο. Έχει επίσης διδάξει στην χώρα μας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι ΑΝΙΜΑ και σε ανώτερες Δραματικές Σχολές (περισσότερα παρακάτω).
H Susana Noemi Abigador πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Όταν το σώμα μιλάει», από τις εκδόσεις «γιαλός», το οποίο περιέχει μεθοδολογία και ασκήσεις για την σωματική έκφραση. Στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αστραδενή θα παρουσιαστεί το βιβλίο της, αλλά με βιωματικό τρόπο. Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε ένα σεμινάριο βασισμένο στις ασκήσεις που πραγματεύεται το βιβλίο.

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται δήλωση συμμετοχής (στο τηλέφωνο 22611 00920 ή στο χώρο της Αστραδενής) καθώς επίσης άνετα ρούχα και κάλτσες χονδρές.

“Το σώμα είναι το κουκούλι της ψυχής. Πλάθοντας με την κίνηση το περίβλημα, αφήνεις την ψυχή να πετάξει. Κι εκείνη, επιστρέφοντας, σου προσφέρει βαθιά Αρμονία.
Έτσι, η κίνηση, προκύπτει αβίαστα και φυσικά.”

Το «όταν το σώμα μιλάει» της Susana Noemi Abigador είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο με ασκήσεις. Είναι ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα. Οι ασκήσεις της ξεπερνούν τα όρια του σώματος. Χρησιμοποιεί τη Σωματική Έκφραση σαν εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά.
Η Susana έφτασε στη χώρα μας με μεγάλα χορευτικά βήματα, εξελίσσοντας στη διαδρομή την τέχνη και τον εαυτό της, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ενδιάμεσες στάσεις. Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και αποκρυστάλλωσε τη Σωματική Έκφραση, και τώρα μας την προσφέρει σχηματικά αλλά και απλόχερα, μέσα απ' τις σελίδες του βιβλίου της.
Η κάθε λεπτομέρεια, στο πως και το γιατί, καθεμιάς άσκησης γεννήθηκε και απαντήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας συνεχούς διδασκαλίας. Mιας πορείας 30 χρόνων!

Σε ποιους απευθύνεται το βιβλίο;
Σε κάθε επαγγελματία δάσκαλο, νηπιαγωγό εμψυχωτή, δάσκαλο υποκριτικής, χοροθεραπευτή, μουσικοθεραπευτή που ασχολείται ήδη ή αρχίζει τώρα να ασχολείται με ομάδες αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το ταξίδι στη σχέση "ψυχή – σώμα - έκφραση".

Το εγχειρίδιο αυτό θα σας βοηθήσει, αξιοποιώντας την εμπειρία και τα βιώματα πολλών ανθρώπων, να δημιουργήσετε τι δικές σας επιτυχημένες ασκήσεις.

Παρουσίαση της συγγραφέως
Η Susana Noemi Abigador γεννήθηκε το 1956 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Το 1972 αρχίζει να ασχολείται, ξεκινώντας στη Βραζιλία, με διαφορετικές τεχνικές γύρω από το χορό και το θέατρο, για να διαλέξει και να καταλήξει στη Σωματική Έκφραση σας τρόπο ζωής και εκπαίδευσης.
Το 1979 συνεχίζει τις σπουδές της με τον Augustin Bellusci στη Μαδρίτη στην Escuela de Artes Escenicas, όπου αρχίζει τα πρώτα βήματα στη διδασκαλία της Σωματικής Έκφρασης σε σχολές θεάτρου και σε εκπαιδευτικούς.
To 1986 έρχεται για να ζήσει στην Αθήνα. Λίγους μήνες αργότερα έχει ήδη σχηματίσει την πρώτη ομάδα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να διδάσκει καθημερινά Σωματική Έκφραση και Danza Vital, το σύστημα που η ίδια επινόησε.
Από το 1988 μέχρι το 2009 εργάστηκε στην ΑΝΙΜΑ (Επιμορφωτικό Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης) διδάσκοντας Σωματική Έκφραση και Βιωματική Μεθοδολογία.
Από το 2009 διδάσκει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Μοντέρνοι Καιροί", στο Παιχνιδαγωγείο, στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας κ.α.
Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στη χορογραφία της τραγωδίας Ιφιγένεια εν Αυλίδι, το 1990 και το 1999 στην Επίδαυρο, με τα Ελεύθερα Θέατρα Κύπρου στην τραγωδία Βάκχες στο Ηρώδειο, με το Θέατρο Φούρνος, με τον Δήμο Ζωγράφου κ.α.
Συνεχίζοντας την εκπαίδευση της, ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε σεμινάρια χοροθεραπείας με το σύστημα της Maria Fux, σεμινάρια Πρωτόγονου Χορού με την καθηγήτρια της Σορβόννης F. Schott-Billmann, Ουδέτερης Μάσκας με τον Βέλγο καθηγητή Luc De Smet κ.α.
Όμως για την Susana η μεγάλη εκπαίδευση έρχεται από τον πλούτο που της προσφέρει η ίδια η διδασκαλία, η οποία την φέρνει σε ουσιαστική και άμεση επαφή με τους ανθρώπους. Η συμμετοχή στα μαθήματα αποτελεί την πιο σημαντική πηγή έμπνευσης για εκείνη, αλλά και για τον καθένα που έχει κάτι να διδάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές