Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τζαζ... ανάμεσα στον κλασικό και τον μοντέρνο ήχο


Η Έλσα Χαραλάμπους (τραγούδι) και ο Δημήτρης Λαζαρίδης (κιθάρα) διασκευάζουν αγαπημένα τραγούδια των Nat King Cole, Duke Ellington, Horace Silver, Richard Rodgers, αλλά και των Tom Waits, Norah Jones, Ben E. King, Cyndi Lauper, Hindi Sahra και Leonard Cohen, με ενορχηστρώσεις που καταφέρνουν να κρατήσουν ενδιαφέρουσες ισορροπίες, ανάμεσα στο κλασικό και τον μοντέρνο ήχο.

Ημερομηνία: Σάββατο, 28 Απριλίου, 10.30μ.μ.

Είσοδος: 8€ - άνεργοι, φοιτητές 4€

Κρατήσεις: τηλ. 210 3246614  - politismos@ionic.gr

Ιωνικό Κέντρο,
Λυσίου 11,
Πλάκα
http://www.ionic.gr

Δυό λόγια για τους καλλιτέχνες:
Η Έλσα Χαραλάμπους ερμηνεύει τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα του μουσικού χώρου (Jazz, Soul, Blues, Rock, Reggae, κ.α.) και έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες και στιχουργούς (Ν. Κηπουργό (Ορχήστρα των Κυκλάδων), Γ. Ζήκα, Τ. Μπουρμά, Ν. Ζούδιαρη, Β. Βασιλάτο (Ιστορίες Για Κρουστά), Λ. Παπαδόπουλο, E. Riva, Μ. Στρόφαλη). Εκτός από τραγουδίστρια, η Έλσα είναι και ζωγράφος.

Ο Δημήτρης Λαζαρίδης σπούδασε ‘Performance και Jazz Composition’ με υποτροφία στο Berklee College of Music, στη Βοστώνη, και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στην Αμερική ως κιθαρίστας και ως μπασίστας της Τζαζ, Μπλουζ και Ποπ μουσικής.

Το Ιωνικό Κέντρο
Το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών είναι μορφωτικός - πολιτιστικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στη Χίο το 1977, όπου και δίδαξαν σημαντικοί άνθρωποι των ελληνικών γραμμάτων και της τέχνης, όπως οι Ανδρόνικος, Ελύτης, Χατζιδάκις, Αξελός, Καστοριάδης, Τσαρούχης, Ξενάκης και πολλοί άλλοι. Πρόσφατα η λειτουργία του Κέντρου επεκτάθηκε και στην Αθήνα, με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, κυρίως για ξένους, αλλά και με σεμινάρια, συνέδρια, ομιλίες, συναυλίες, εκθέσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές