Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ZHTOYNTAI ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: "Ο SUNE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Μία σουηδική ταινία για όλη την οικογένεια, με πρωταγωνιστή τον μικρό και πλέον δημοφιλή ήρωα της Σκαδιναβίας, Sune, βασισμένη στο βιβλίο των A. Jacobsson & S. Olsson, η οποία θα προβληθεί σε όλη τη Σκανδιναβία, σε πολλές χώρες της Ασίας και τον υπόλοιπο κόσμο, θα γυριστεί εξολοκλήρου στη Ρόδο!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που έχει γνωρίσει η σειρά των βιβλίων που έγιναν best sellers (πάνω από 3.000.000 αντίτυπα στη Σκανδιναβία) ακολούθησε η τηλεοπτική σειρά, που σημείωσε επίσης μεγάλη επιτυχία και τώρα γυρίζεται η ταινία, για τις περιπέτειες του μικρού ήρωα SUNE. Από τη σειρά των βιβλίων, επελέγει να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, αυτό που είχε τίτλο: «Ο Σούνε στην Ελλάδα». Η ταινία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει γυρίσματα στις 21 Μαΐου και να ολοκληρωθεί τέλη Ιουνίου. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν δηλ. περίπου 6 εβδομάδες και θα προβάλουν το νησί της Ρόδου σε όλο τον κόσμο! Στην ταινία θα παίξουν κυρίως παιδιά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, το casting θα πραγματοποιείται κάθε μέρα από Τετάρτη έως Σάββατο: 18 έως 21 Απριλίου και Δευτέρα 23 Απριλίου, και ώρες 13:00 – 17:30 στο Ξύλινο Σπιτάκι, στο Πάρκο Δημοκρατίας – «Passaggio» (πρώην Στρουμφόσπιτο) από το γραφείο εκδηλώσεων "Ποιήεσσα" (www.Poeessa.com). Για τη συνέχεια του casting από 2 Μαΐου θα βγει εκ νέου ανακοίνωση.
Πληροφορίες στο email: anna@poeessa.com

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η ιστορία έχει να κάνει με ένα 10χρονο αγόρι, από τη Σουηδία, το Σούνε Άντερσον, ο οποίος πάει διακοπές με τους γονείς του στην Ελλάδα.
Ο Σούνε είναι ένα κανονικό αγόρι... εκτός από ένα πράγμα: είναι "γυναικάς" με όλη τη σημασία της λέξεως! Αλλά μόλις πριν ξεκινήσει για την Ελλάδα, ο Σούνε χάνει το ταλέντο του. Γνωρίζοντας το πρόβλημα του, οι διακοπές του μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλη αποτυχία! Όμως, στην Ελλάδα συναντάει την ξεροκέφαλη Χέντα. Οι οικογένειες τους αρχίζουν να κάνουν παρέα και η Χέντα υπόσχεται να βοηθήσει το Σούνε να ξαναβρεί το χαμένο του προσόν. Θα του πει όλα όσα αρέσουν στα κορίτσια! Πρόκειται για μία εγκάρδια κωμωδία για μία τυπική Σουηδική οικογένεια που πάει διακοπές για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Director: Hannes Holm
Extras Casting Director: Άννα Αχιολά

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ENA FILM OFFICE ΣΤΗ ΡΟΔΟ!
Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα μας, όπου ο πολιτισμός πλήττεται άμεσα αλλά και ο τουρισμός παρουσιάζει κάμψη, η προσέλκυση ταινιών (τηλεοπτικών και κινηματογραφικών) δείχνει να δίνει μία ανάσα και μία προοπτική στην ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Η ταινία για τον πλέον δημοφιλή ήρωα της Σουηδίας Sune, είναι μία παραγωγή που διεκδικήσαμε από την Κρήτη, ενώ ακόμα περισσότερες ταινίες θα μπορούσαν να γυριστούν στο νησί μας, που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει μεγάλες και φιλόδοξες παραγωγές, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει: παγκόσμια προβολή της Ρόδου, άμεσα ή έμμεσα, οικονομική ανάπτυξη που θα προέλθει είτε άμεσα από τα χρήματα που μπορεί να αφήσουν οι ταινίες οι οποίες θα γυρίζονται τη χαμηλή τουριστική περίοδο, είτε από τον τουρισμό που μπορεί να έλξει το γεγονός της κινηματογράφησης γνωστών ταινιών στο νησί, απασχόληση ανέργων ή εποχικών υπαλλήλων κ.α

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η ταινία «Τροία», άφησε στη Μάλτα 9.000.000€ μόνο για τα έξοδα κομπάρσων και ανειδίκευτων εργατών. Επίσης, η ταινία “Beyond Friendship” (Oh Jerusalem), δαπάνησε στη Ρόδο 3.500.000€ για συνολικά 2.300 κομπάρσους, 135 ανθρώπους από διάφορες ειδικότητες, προμηθευτές, ενοίκια χώρων, ξενοδοχεία, υπηρεσίες υποδομής, τηλεπικοινωνίες κλπ

Το γραφείο μας έχει καταθέσει ήδη από το 2008 προτάσεις σε διάφορους φορείς, για την ίδρυση ενός τέτοιου γραφείου (Film Office) με ολοκληρωμένες υπηρεσίες προσέλκυσης ταινιών στη Ρόδο και τα γύρω νησιά, αλλά δυστυχώς έμειναν σε κάποια ξεχασμένα συρτάρια. Τώρα πλέον, δειλά – δειλά, βλέπουμε να αρχίζει μία ανταπόκριση από διαφορετικές πλευρές, που αν καρποφορήσει, σίγουρα θα πρόκειται για την καλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών, στον τομέα τόσο του τουρισμού, όσο και του πολιτισμού, ενώ ένα νέο Προφίλ θα διαμορφωθεί για τη Ρόδο, που ως κινηματογραφικός προορισμός θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία σε όλα τα επίπεδα.

Ένα σημαντικό εγχείρημα, που μαζί με το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, αν βρουν τη δέουσα ανταπόκριση, θα αποτελέσουν την «τονωτική ένεση» της χαμηλής τουριστικής περιόδου, στο ξεκίνημα και το τελείωμα της. Ελπίζουμε μέσα από αυτή την κρίση να διαφανεί επιτέλους η ανάγκη για νέες δημιουργικές λύσεις!
Χρόνια Πολλά σε όλους!!

Για την Poeessa Film Services & Thematic Events,
Άννα Αχιολά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές