Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου – Γιορτές των Κάστρων
24 & 30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου 2012


Στη δύσκολη αυτή χρονιά που διανύουμε και καθώς η κρίση χτυπάει πρώτα την πόρτα του πολιτισμού με αποτέλεσμα οι χορηγίες να είναι σχεδόν ανύπαρκτες, το «Μεσαιωνικό Ρόδο» δεν ανήγγειλε νωρίτερα κάποιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αναμένοντας όμως, σε μία ύστατη προσπάθεια διάσωσης της διοργάνωσης, την πιθανή έγκριση επιχορήγησης από το πρόγραμμα Ιnterreg στο οποίο έχει καταθέσει πρόταση.

Μετά όμως από αλλεπάλληλα μηνύματα των φίλων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, από Ελλάδα και εξωτερικό, που εξέφραζαν την απογοήτευση τους σε περίπτωση που χαθεί ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός, ο σύλλογος αποφάσισε και φέτος να συνεχίσει τη δράση του με λιτό αλλά συνάμα συναρπαστικό περιεχόμενο!

Παρότι δεν υπάρχει καμία επιχορήγηση αυτή τη χρονιά για το φεστιβάλ μας, αυτό δεν μπορεί να περιορίσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας! Με τη βοήθεια των εθελοντών και φίλων του συλλόγου... συνεχίζουμε!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μας ξεκινάει με το Ομαδικό Παιχνίδι της Αναζήτησης του Θρυλικού Δράκου της Ρόδου στις 24 Ιουνίου, το οποίο περιλαμβάνει θεατροποιημένες σκηνές με σκηνικά και κοστούμια εποχής. Οι συμμετοχές φέτος διπλασιάστηκαν και έκλεισαν μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης συμμετοχής καθώς κάθε χρόνο το παιχνίδι αυτό σημειώνει μεγάλη επιτυχία και προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό σε όλους τους παίχτες! Το παιχνίδι θα κλείσει με τη μεσαιωνική πομπή που θα διέλθει τους δρόμους της παλιάς πόλης και θα συνοδεύσει το νικητή μέχρι την πλατεία Μουσείου όπου θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή του Χρισμού του σε Ιππότη de Gozon, από το Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού!

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου με ένα συναρπαστικό διήμερο με τη Μυστηριακή Βραδινή Περιπλάνηση στο Μεσαίωνα, που περιλαμβάνει εξερευνήσεις σε στοές, ξιφομαχίες, ζωντανή μουσική εποχής, δραστηριότητες και παιχνίδια που θα αποτελέσουν αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετέχουν!

Μία πραγματική αίσθηση μεσαίωνα, όπως δεν την έχετε ξαναζήσει…

Περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις Γιορτές στα άλλα Κάστρα θα ανακοινωθούν σύντομα...!

Ο Δράκος της Ρόδου και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στο National Geographic Channel
Πολύ σημαντικό όμως είναι ότι επικοινώνησε με το «Μεσαιωνικό Ρόδο» η εταιρία παραγωγής από το Λονδίνο που θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για το National Geographic Channel με θέμα τους Δράκους του Δυτικού Κόσμου, όπου θα γίνει ειδική αναφορά στο Δράκο της Ρόδου, καθώς πρόκειται για ένα «δράκο» που πρέπει να υπήρξε ιστορικά, σε αντίθεση με τα μυθικά επινοήματα άλλων χωρών. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς και πού ο σύλλογος αναβίωσε ξανά και με πολύ έξυπνο τρόπο αυτόν το ξεχασμένο θρύλο μέσα από ένα  παιχνίδι, δίνοντας του διεθνή προβολή!

Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»
Άννα Αχιολά
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές