Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Ο Διονύσιος Γραμμένος νικητής στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2008

Ο Διονύσιος Γραμμένος γεννήθηκε στην Κέρκυρα to 1989. Το 1997, σε ηλικία 8 ετών, μπήκε στην Φιλαρμονική της Κέρκυρας και ξεκίνησε να μαθαίνει κλαρινέτο. Από τότε μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί ως σολίστας κλαρινέτου μαζί με τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Φιλαρμονικής της Κέρκυρας και του Δήμου Αθηναίων.

Ο Διονύσιος Γραμμένος έχει βραβευτεί στους Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες 2006 και από το 2007 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων και φοιτητής Φυσικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Διονύσιος Γραμμένος επιλέχτηκε, ανάμεσα σε 12 νέους μουσικούς, από την Επιτροπή του "Πανελλήνιου Διαγωνισμού Eurovision για Νέους Σολίστες 2008" ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Τελικό του 14ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Eurovision Young Musicians 2008.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής ήταν ο σολίστ πιάνου Αρης Γαρουφαλής που ήταν και ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, ο σολίστ βιολιού Δημήτρης Σέμσης, ο σολίστ κιθάρας Βαγγέλης Ασημακόπουλος, ο σολίστ κλαρινέτου Σπύρος Μουρίκης, ο σολίστ τρομπέτας Σωκράτης Άνθης, ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας, και ο παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας (χωρίς δικαίωμα ψήφου).

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2008, ο Διονύσιος Γραμμένος κέρδισε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών, ερμηνεύοντας το κομμάτι του Jean Françaix από το IV movement του Κονσέρτου για Κλαρινέτο και Ορχήστρα.

Τα μέλη της Επιτροπής ήταν ο διάσημος Άγγλος μαέστρος Sir Roger Norrington (Πρόεδρος της Επιτροπής), η σολίστας τρομπέτας Alison Balsom, η Ολλανδέζα σολίστ πιάνου Jeanette de Boer, ο Διευθυντής της Μουσικής Σχολής της Βιέννης Ranko Markovic, ο Νορβηγός σολίστ βιολιού Lars Anders Tomter, και ο Αυστριακός σολίστ φλάουτου Günter Voglmayr, μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Το καλοκαίρι του 2008 ο Διονύσιος Γραμμένος θα συμμετέχει στην Ελληνο-Τουρκική Ορχήστρα Νέων (Greek-Turkish Youth Orchestra) υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Vladimir Ashkenazy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές