Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα

Έκθεση Ζωγραφικής "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" από τον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων (21-30/9/2009)Δεκαεννέα νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για την Ειρήνη, σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στην Ειρήνη των Λαών, με τίτλο "Ελληνικά Χρώματα - Ειρηνικά χρώματα", σε καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείον και θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μμ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση έχουν όλοι τους παρουσιάσει δουλειά τους στο εξωτερικό ενώ ορισμένοι από αυτούς ετοιμάζονται φέτος για πρώτη φορά να παρουσιάσουν έργα τους εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Όπως αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Άγγελος Μοσχονάς: «...Σε μία δύσκολη εποχή όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχή καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ανθρωπότητα, τα Ελληνικά χρώματα, γίνονται Ειρηνικά χρώματα, στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία των νέων καλλιτεχνών και διαπερνούν ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική Ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση των λαών...»

Ο εικαστικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανός, που υπογράφει και τα κείμενα του καταλόγου τονίζει:
«...Η Ειρήνη υπήρξε πάντοτε προϋπόθεση της πολιτιστικής δημιουργίας. Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να μας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της κατεξοχήν έκφρασης του ιδεώδους αυτού της Ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού των λαών.
Τα Ελληνικά χρώματα, πρέπει και μπορούν να σταθούν οι καλλίτεροι πρεσβευτές πολιτισμού και ειρήνης εκτός των συνόρων της χώρας μας και η έκθεση αυτή με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" το αποδεικνύει...»

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Βάνια Ανδρεοπούλου, Αγγελική Βαϊανού, Αθανασία Γιαξίδου, Δημήτριος Γριζόπουλος, Ειρήνη Ευθυμάκη, Βασιλική Κάππα, Κλημανθία Κονταξάκη, Θωμαή Κόντου, Έλενα Κοζοκάρου, Μάγδα Κούρκουλου, Νίκος Λαμπρινός, Aντωνία Μαντζούκα, Βασίλειος Μόραλης, Ελένη Μπαζιώτου, Νάνσυ Μπαλούτογλου, Μιχαήλ Ρωμανός, Εύα Σολδάτου, Ειρήνη Σπυριδάκη, Πόλυ Τσακίρη.


Διοργάνωση: Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων.
Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
Διάρκεια έκθεσης: 21-30/9/2009.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 - 20.30, Σάββατο & Κυριακή 10.00 - 14.00


Φωτογραφίες από όλα τα έργα της έκθεσης στο: dromenatechnis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές