Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ


Μεγάλοι Έλληνες Ποιητές «συνομιλούν» με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Μια μουσική - θεατρική παράσταση με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο.


«Μια σκέψη για να ‘ναι πραγματικά υγιής -άσχετο σε τι αναφέρεται- πρέπει ν’ αντέχει στο ύπαιθρο»
Ο. Ελύτης

Ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη ήταν η πηγή της έμπνευσης για να παρουσιαστεί αυτό το καλοκαίρι η ενιαία μουσική – θεατρική παράσταση με τίτλο: «ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ». Μεγάλοι Έλληνες Ποιητές - ο Σεφέρης, ο Καβάφης, ο Ρίτσος, ο Καρούζος, ο Καββαδίας, ο Αναγνωστάκης, ο Μαλακάσης, ο Ουράνης – «συνομιλούν» με υπέροχα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Ποιήματα, στίχοι και τραγούδια που μιλάνε για την Ελλάδα, τη Καρδιά και τα Αισθήματα του Έλληνα.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος θα «διαβάσει» τα κείμενα και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος θα ερμηνεύσει τα τραγούδια, παίζοντας ο ίδιος στο πιάνο.

Στα ακόλουθα λόγια περικλείονται οι σκέψεις του σκηνοθέτη και αφηγητή της παράστασης Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου: σε αυτούς τους τόσο «θορυβώδεις» καιρούς πιστεύουμε πως η μουσική και ο λόγος των Ελλήνων Δημιουργών θα είναι βάλσαμο για τα αυτιά και την ψυχή των θεατών μας. Στοχεύουμε σε μια βραδιά που η ιδιαιτερότητά της και η διαφορετικότητά της θα είναι όχι μόνο η ουσία και το βάθος της ποίησης αλλά και ο σεβασμός στη ποιότητα και την ένταση του ήχου. Μια βραδιά όπου ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να «συνομιλήσει» με τους άλλους - ανάμεσα στους οποίους καμιά φορά κρύβεται και ο ίδιος μας ο εαυτός… Μια βραδιά «φυσική», που να αντέχει στη φύση – «στο ύπαιθρο»…


Λόγος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τραγούδι - Πιάνο: ΤΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Σκηνογραφική επιμέλεια: Κούλα Γαλιώνη

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός σκηνοθέτη - οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Κωστής Σαββιδάκης


Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία το καλοκαίρι του 2008 στα Φεστιβάλ Οίτης, Φεστιβάλ Νίκαιας, Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, 20ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού (Κτήμα Μάνεση), Φεστιβάλ Παπάγου, και Φεστιβάλ Ρεματιάς, παρουσιάζουμε για δυο μόνο παραστάσεις «ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ»

στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2009 στις 9.30 το βράδυ

στην ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΑΝΟS

Σταδίου 24

τηλ. κρατήσεων 210 3217406



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές