Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Έπιπλα για Όλους»: Δράση Ευαισθητοποίησης της Αγοράς Επίπλων

Αναγνωρίζοντας ότι η αισθητική είναι προνόμιο για όλους, τα έπιπλα Κοσμείν σε συνεργασία με την μεγαλύτερη ιστοσελίδα για ανθρώπους με αναπηρίες (ΑμεΑ), το disabled.gr, ξεκίνησαν μία δράση ευαισθητοποίησης της αγοράς εμπορικών επίπλων, με σκοπό την ενημέρωση για καλές πρακτικές σχεδιασμού, κατασκευής και τροποποίησης επίπλων, επιτυγχάνοντας τη δημιουργία κομψών εμπορικών επίπλων, προσβάσιμων σε όλους.
Σκοπός της δράσης «έπιπλα για όλους» είναι η παροχή εύκολα εφαρμόσιμων προτάσεων προς τους σχεδιαστές επίπλων, προτάσεις οι οποίες θα «μετατρέψουν» ένα μοντέρνο έπιπλο σε «προσβάσιμο» για ΑμεΑ, χωρίς να πλήξουν την εμπορικότητά του.

Λίγα λόγια για τη δράση
Τα έπιπλα Κοσμείν σε στενή συνεργασία με τους συντελεστές του Disabled.gr δημιούργησαν τη δράση «έπιπλα για όλους» επιδιώκοντας την ενημέρωση των σχεδιαστών και κατασκευαστών επίπλων αναφορικά με απλές και κοινές μεθόδους μέσω των οποίων τα μοντέρνα και κομψά έπιπλα θα γίνουν πιο προσιτά σε ανθρώπους με αναπηρίες οι οποίοι σήμερα τα στερούνται. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι προτεινόμενες μέθοδοι δεν πλήττουν την εμπορικότητα των επίπλων, καθιστώντας δυνατή την εφαρμογή τους από το σύνολο της αγοράς.

Τα έπιπλα Κοσμείν παίρνουν την πρωτοβουλία να εφαρμόσουν τις περισσότερες από τις πρακτικές της δράσης στις νέες σειρές επίπλων, οι οποίες θα λανσαριστούν στα τέλη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές