Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πασχαλινές συνταγές

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την Μεγάλη Εβδομάδα και από την ημέρα της Λαμπρής! Καθώς λοιπόν γευόμαστε τα νηστίσιμα φαγητά και νηστίσιμα γλυκά, αρχίζουν από το πίσω μέρος του μυαλού (και από το πιο βαθύ και κολασμένο σημείο του στομαχιού) να προελαύνουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα αποτελέσουν το Πασχαλινό μας τραπέζι. Έτσι μαζί με τις άλλες ετοιμασίες για τις γιορτινές αυτές ημέρες ανασύρουμε -από τα ντοσιέ ή τα εγκεφαλικά μας κύτταρα- τις ανάλογες συνταγές... τι να πρωτοδιαλέξει κανείς!


Πρώτα και καλύτερα τα παραδοσιακά γλυκά που θα ετοιμάσουμε τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ή και λίγο νωρίτερα για να μη μας πέσουν όλα μαζί:


Κατόπιν το μεσημεριανό φαγητό της Κυριακής του Πάσχα (όχι δεν υπάρχει μόνο το σουβλιστό αρνί, αν και κατέχει τα σκήπτρα στις προτιμήσεις μας):


Οι προηγούμενες βέβαια αλμυρές αμαρτίες αν το επιτρέψει ο καιρός και αν έχουμε κήπο. Για τις βροχερές Πασχαλιές και για όσους θα γιορτάσουν στην πόλη υπάρχουν εκλεκτότατες συνταγές που θα αφήσουν γεύση και όραση απόλυτα ικανοποιημένες:


Και τέλος, αφού έχουμε απολαύσει όλα αυτά τα καλά που είχε το τραπέζι της Μεγάλης Εορτής της Χριστιανοσύνης, υπάρχει θαρρώ και λίγος χώρος για ένα δροσερό ελαφρύ γλυκάκι (μην μας πέσει βαρύ μετά από αυτό το λιτό γεύμα), έτσι για να φύγει η κρεατίλα ρε παιδί μου από το στόμα:



Ότι από τα παραπάνω και αν ετοιμάσετε η πιο πετυχημένη συνταγή για τις εορτές είναι μία και μοναδική: καλή παρέα και καλή καρδιά! Όλα τα άλλα βρίσκονται! Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές