Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Οι άλλοι Έλληνες

Το προηγούμενο Πάσχα λάβαμε στην Ματιά ένα email, από τα παιδιά της Β1 του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας και την καθηγήτρια τους Μίνα Καλκάνη.
Τότε, μην έχοντας χώρο ανάλογο στην Ματιά, δεν μπορέσαμε να το δημοσιεύσουμε (ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία αυτού του blog είναι και η δυνατότητα να δημοσιεύουμε σε αυτό πράγματα που δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια από τις γωνιές της Ματιάς).
Σήμερα έχοντας αυτή την δυνατότητα το δημοσιεύουμε στο blog θέλοντας να δείξουμε την ύπαρξη μιας άλλης Ελλάδας και κάποιων άλλων Ελλήνων.
Μιας Ελλάδας που δεν έχει σχέση με το glamour και την ψευτοκουλτούρα των πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών της τηλεόρασης. Που είναι μακριά από τις μίζες, τα ναρκωτικά και τα κυκλώματα που παρουσιάζονται στις ειδήσεις.
Μιας Ελλάδας που την ύπαρξη της χρωστάει σε κάποιους διαφορετικούς Έλληνες όπως είναι τα παιδιά της Β1 τάξης του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας και η καθηγήτρια τους, η κα. Καλκάνη. Έλληνες που έχουν ευαισθησίες, ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τα ζώα, που αγαπούν την δουλειά τους και που οι αξίες τους δεν έχουν να κάνουν με λαμπερά φώτα και πλούτο.
Την ύπαρξη αυτών των Ελλήνων μας θυμίζει το e-mail που μας έστειλαν. Να τι μας έγραψαν, πριν λίγους μήνες:


Εμείς, για τις άγιες Μέρες, κάναμε την... καλή μας πράξη!!!
Είμαστε μαθητές της Β' Λυκείου του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας και πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στα σύνορα με την Αλβανία, στα πλαίσια ενός προγράμματος περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συγκεκριμένα στην Μέρτζιανη και στο Μοναστήρι της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης (να πάτε οπωσδήποτε) κοντά στη Κόνιτσα.
Εκεί κάποια στιγμή βρήκαμε πεταμένα 2 κουταβάκια που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια κλαίγοντας. Τα πήραμε, τα ταΐσαμε γάλα και αφού εξασφαλίσαμε μέσω κινητών τηλεφώνων οικογένεια που θα τα υιοθετούσε, τα βάλαμε με τη βοήθεια του φιλόζωου οδηγού μας στο πορτ παγκάζ του λεωφορείου και τα μεταφέραμε στην πόλη μας. Τα 2 αδελφάκια, που τα επισκεπτόμαστε συχνά πηγαίνοντας τροφή ως δώρο, χαίρουν άκρας υγείας.

Έχουμε πλέον πειστεί πως το σχολείο πέρα από τον κλασσικό μαθησιακό του ρόλο έχει και πρέπει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του, όλων των ηλικιακών ομάδων, και προς άλλες βασικές κατευθύνσεις όπως αυτήν του περιβάλλοντος, της υγείας, της πρόληψης, της τέχνης, του πολιτισμού κλπ.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Καλό Πάσχα!
Β1 Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας
Μίνα Καλκάνη (υπεύθυνη καθηγήτρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές