Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

«Φρανκενστάιν: Πόλη της νύχτας», του Ντιν Κούντζ (Dean Koontz)

Δελτίο τύπου:

Από τον μετρ του τρόμου, Dean Koontz, έρχεται η συνέχεια της πιο κλασικής ιστορίας τρόμου όλων των εποχών. Αν νομίζετε πως γνωρίζετε την ιστορία, ξέρετε μόνο τη μισή αλήθεια.

Ετοιμαστείτε για το μυστήριο, το μύθο, τον τρόμο και τη μαγεία του

ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Βγαλμένο από το συλλογικό ανθρώπινο εφιάλτη, έχει ένα και μοναδικό στόχο, μια και μόνη αποστολή: να μας αντικαταστήσει.

Είναι δυνατότεροι, τα τραύματά τους επουλώνονται γρηγορότερα και το μυαλό τους σκέφτεται εκατό φορές ταχύτερα από του πιο έξυπνου ανθρώπου - και πρέπει να εξολοθρευτούν. Όμως ούτε κι αυτός ο Βίκτωρ Ήλιος -πάλαι ποτέ Φράνκενσταϊν- δεν μπορεί πια να σταματήσει τους κατασκευασμένους δολοφόνους που ο ίδιος έχει σπείρει στη σύγχρονη Νέα Ορλεάνη. Η μόνη ελπίδα είναι ένα πρώην «τέρας». Η ιστορία του Δευκαλίωνα ξεκίνησε πριν από αιώνες, όντας η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του Βίκτωρα να κατασκευάσει το τέλειο ανθρώπινο ον - και ο επίλογός της ιστορίας του μέλλει να γραφτεί με την ύστατη σύγκρουση ανάμεσα σ’ ένα καταραμένο πλάσμα και τον παρανοϊκό πλάστη του. Μα πρώτα ο Δευκαλίων πρέπει να αφανίσει ένα τερατούργημα ασύλληπτο ακόμη και γι’ αυτή την αρρωστημένη φαντασία του Βίκτωρα -μια πανίσχυρη κι άτρωτη οντότητα, ένα πλάσμα βγαλμένο από το συλλογικό ανθρώπινο εφιάλτη, που έχει ένα και μοναδικό στόχο, μια και μόνη αποστολή: να μας αντικαταστήσει.


Πάρτε μια γεύση από το βιβλίο Φρανκενστάιν - Βιβλίο Δεύτερο: Πόλη της νύχτας και διαβάστε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωση του κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτικές:

«Βιβλίο το βιβλίο, χρόνο με το χρόνο, ο Dean Koontz ανεβαίνει όλο και πιο κοντά στην κορυφή της λίστας. Γιατί; Οι αναγνώστες του ξέρουν το μυστικό: γιατί είναι αυθεντία στον τρόπο που διηγείται τις ιστορίες του, θαρραλέος στη γραφή του, αλλά και γιατί μέσα από τα μυθιστορήματά του χαρίζει απλόχερα σ’ αυτούς που τον διαβάζουν το στοιχείο της ελπίδας, σ’ ένα κόσμο που όλα μοιάζουν μαύρα κι άραχλα.»
Publishers Weekly

«Ο Koontz είναι άφταστος στον τρόπο που υφαίνει την πλοκή του και σμιλεύει την πρόζα του. Καταγράφει τους φόβους και τις ελπίδες του σύγχρονου ανθρώπου, ζωγραφίζοντας με τη γραφίδα του, πότε με αδρές πινελιές και πότε με εξαιρετική λεπτομέρεια, και χρησιμοποιεί τη λαϊκή λογοτεχνία για να ανασύρει και να φωτίσει την ανθρώπινη φύση καταδεικνύοντας πως ο πραγματικός τρόμος δεν βρίσκεται στα τέρατα και τα φαντάσματα, αλλά στην ψυχή του ανθρώπου.»
USA Today


«Ένας από τους αριστοτέχνες συγγραφείς της εποχής μας και όλων των εποχών.»
Tampa Tribune


«Ίσως περισσότερο από τον οποιονδήποτε άλλο συγγραφέα, ο Koontz γράφει μυθιστορήματα που ταιριάζουν γάντι στην ψυχοσύνθεση του μέσου Αμερικανού: ιστορίες που αναδεικνύουν την αλήθεια αλλά και το επίμονο του κακού, μα κι απ΄ την άλλη τη δύναμη του καλού -την επιβράβευση του απλού ανθρώπου- ψυχαγωγώντας τον αναγνώστη, μα και παράλληλα ανεβάζοντας το ηθικό του.»
Publisher’s Weekly

«Ο Koontz έχει το χάρισμα να κάνει το παράξενο και το απίθανο να μοιάζει τόσο οικείο και συνηθισμένο όσο η ανατολή του ήλιου. ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ: ο Πρύτανης του σασπένς»
People

«Αν ο Stephen King είναι οι Rolling Stones του μυθιστορήματος, τότε σίγουρα ο Koontz είναι οι Beatles.»
Playboy

«Ο Koontz είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλώς ο συγγραφέας ενός συγκεκριμένου είδους μυθιστορημάτων. Η ανάπτυξη των χαρακτήρων, η αναζήτηση νοημάτων, δουλεμένα όπως είναι με μοναδικό τρόπο, αποτελούν την πεμπτουσία της τέχνης του. Κι αυτός είναι ο λόγος που τα βιβλία του θα διαβάζονται ακόμη κι όταν τα φαντάσματα και τα τέρατα των άλλων συγγραφέων του είδους θα έχουν βρει μόνιμη θέση στο πατάρι.»
Tampa Tribune

«Ο Dean Koontz δεν είναι απλώς ο άρχοντας των πιο σκοτεινών ονείρων μας, αλλά κι ένας λογοτεχνικός μάγος.»
The Times (Λονδίνου)

«Ο Dean Koontz γράφει θρίλερ του είδους που κάνουν τον αναγνώστη να μην προλαβαίνει να γυρνάει σελίδες, και τα βράδια να μην προλαβαίνει… να κοιτάζει πίσω του. Ξέρει να αγγίζει την καρδιά μας, αλλά και να… μας κόβει τα ήπατα.»
The Washington Post Book World

«Η γραφή του Koontz αποτελεί από μόνη της λογοτεχνικό είδος. Είναι αυθεντία στον τρόπο που κλιμακώνει το σασπένς και μαγεύει τον αναγνώστη.»
Richmond Times – Dispatch


«Ο Koontz είναι ο αριστοτέχνης του ψυχολογικού δράματος.»
Larry King, USA Today

«Ο περιγραφικός λόγος του Koontz είχε ανέκαθεν μια δύναμη που αγγίζει την αντίστοιχη ενός Ντίκενς, και μια ικανότητα να μας τραβάει από τη μια σελίδα στην άλλη, που λίγοι συγγραφείς διαθέτουν.»
Los Angeles Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές