Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΑΡΑΥΓΗ - Το Έπος του Λυκόφωτος – Breaking Dawn - Twilight

edit: Χαραυγή (Breaking Dawn), κάντε κλικ για να διαβάστε την κριτική και τις εντυπώσεις μας!

Κυκλοφορεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, από τις εκδόσεις Πλατύπους!



ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Το Λυκόφως προκάλεσε τη φαντασία…
Η Νέα Σελήνη έκανε τους αναγνώστες να διψάνε για περισσότερο…
Η Έκλειψη μετέτρεψε τη σειρά σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Και τώρα το βιβλίο που όλοι περιμένουν…

Η Χαραυγή, το τελευταίο βιβλίο του Έπους του Λυκόφωτος, της Νο 1 παγκοσμίως σειράς βιβλίων, θα σας κόψει την ανάσα.



«Μη φοβάσαι», μουρμούρισα. «Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί».
Απότομα με συγκλόνισε η αλήθεια των ίδιων μου των λέξεων. Αυτή η στιγμή ήταν τόσο τέλεια, τόσο σωστή, που δεν υπήρχε κανένας τρόπος να την αμφισβητήσει κανείς.
Τα χέρια του τυλίχτηκαν γύρω μου, κρατώντας με σφιχτά… Ένιωθα λες και κάθε νεύρο στο σώμα μου ήταν ένα ζωντανό καλώδιο.
«Για πάντα», συμφώνησε.


Όταν αγαπάς αυτόν που σε σκοτώνει, δε σου μένουν επιλογές. Πώς να τρέξεις, πώς να παλέψεις, όταν κάνοντάς αυτό, βλάπτεις αυτόν που αγαπάς; Αν η ζωή σου ήταν το μόνο που είχες να δώσεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο, πώς να μην την δώσεις;
Αν ήταν κάποιος που αγαπούσες αληθινά;


Ο αμετάκλητος έρωτας με ένα βρικόλακα είναι ταυτόχρονα φαντασίωση και εφιάλτης, συνυφασμένα μαζί σε μια πραγματικότητα που κορυφώνεται επικίνδυνα για την Μπέλλα Σουάν. Με το έντονο πάθος της για τον Έντουαρντ Κάλεν να την τραβάει προς την μια κατεύθυνση, και τη βαθιά της σύνδεση με το λυκάνθρωπο Τζέικομπ Μπλακ να την τραβάει από την άλλη, η Μπέλλα έχει αντέξει ένα θυελλώδη χρόνο πειρασμού, απώλειας και διαμάχης για να φτάσει στην τελική κρίσιμη καμπή. Η επερχόμενη επιλογή της μεταξύ του να γίνει μέλος του σκοτεινού, αλλά μαγευτικού κόσμου των αθανάτων ή να ακολουθήσει μια ανθρώπινη ζωή έχει γίνει η κλωστή από την οποία κρέμεται η μοίρα δύο φυλών.
Τώρα που η Μπέλλα έχει πάρει την απόφασή της, μια αναπάντεχη αλυσίδα πρωτοφανών γεγονότων πρόκειται να εκτυλιχθεί με ενδεχομένως ολέθριες και ανεξιχνίαστες συνέπειες. Τη στιγμή ακριβώς που τα ξεφτισμένα νήματα της ζωής της Μπέλλα –που τα ανακαλύψαμε πρώτα στο Λυκόφως, για να σκορπιστούν και να σχιστούν στη Νέα Σελήνη και την Έκλειψη– φαίνονται έτοιμα να γιατρευτούν και να ενωθούν ξανά, θα μπορούσαν να καταστραφούν… για πάντα;
Ο εκπληκτικός επίλογος στο Έπος του Λυκόφωτος, που περιμέναμε με κομμένη την ανάσα, η Χαραυγή, ρίχνει φως στα μυστικά και τα μυστήρια αυτού του σαγηνευτικού, ρομαντικού, επικού μύθου που έχει μαγέψει εκατομμύρια αναγνώστες.



Έπαινοι για τη Χαραυγή

#1 New York Times Bestseller
#1 USA Today Bestseller
#1 Wall Street Journal

“Ένας ξέφρενος και απολαυστικός επίλογος στην μπαλάντα της Μπέλλα και του Έντουαρντ”. –ΤΙΜΕ
"Η Rowling μάλλον θα παραδώσει το μαγικό ραβδί της στη Meyer."
–USA Today



Έπαινοι για το Λυκόφως

Επιλογή του Αρχισυντάκτη των New York Times
Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς του Publisher’s Weekly
Καλύτερο Βιβλίο της Δεκαετίας… ως Τώρα του Amazon

"Με την αγωνία και το ρομαντισμό σε τέλεια ισορροπία, αυτή η ιστορία θα κάνει τους αναγνώστες να γυρίζουν με μανία τις σελίδες του σαγηνευτικού ντεμπούτου της Stephenie Meyer." –Publishers Weekly (starred review)

"Η αγωνία κορυφώνεται καθώς η ένταση του μυστικού έρωτα και της σιωπηλής τρυφερότητας μεταμορφώνεται σε έναν τρομακτικό αγώνα επιβίωσης... Ρεαλιστικό, επιδέξιο, περιεκτικό, οι αναγνώστες θα λαχταρούν να χώσουν τα δόντια τους στο Λυκόφως." –Library Journal (starred review)

"Ακολουθώντας την παράδοση της Anne Rice... αυτή η σκοτεινή ιστορία αγάπης συναρπάζει." –Booklist

"Μερικές φορές κανείς δεν είναι τόσο ανθρώπινος όσο κάποιος που δεν είναι άνθρωπος". –TIME



Έπαινοι για τη Νέα Σελήνη

"Οι αναγνώστες θα απολαύσουν αυτή τη νέα περιπέτεια και θα διψάνε για περισσότερο". –Booklist

"Η Νέα Σελήνη αυξάνει το σασπένς και το ρομαντισμό". –USA Today

"Μια σχεδόν ιδιοφυής ισορροπία ανάμεσα σε ρομαντισμό που κόβει την ανάσα και δράση". –VOYA

"Η Νέα Σελήνη θα αφήσει τους αναγνώστες με κομμένη την ανάσα για το τρίτο". –Library Journal



Έπαινοι για την Έκλειψη

"Κάνε πέρα Χάρι Πότερ" –USA Today

"Υπνωτίζει και μεταφέρει τον αναγνώστη κατευθείαν μέσα στα πυκνά, βροχερά δάση του Φορκς". –People Magazine

“Οι λεγεώνες των αναγνωστών που έχουν μαγευτεί από τις ρομαντικές περιπέτειες της Μπέλλα και του βρικόλακα Έντουαρντ θα καταβροχθίσουν εκστατικοί την τρίτη συνέχεια”. –Publishers Weekly

"Η τετραλογία της Meyer φλέγεται από την αρχέτυπη θύελλα του ρομαντικού πάθους και το υπερφυσικό στοιχείο δρα πρόσθετα σαν μεθυστικό άρωμα".
–The New York Times



Η συγγραφέας:

Η Stephenie Meyer σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Brigham Young. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της μυθιστορήματος, Λυκόφως, οι βιβλιοπώλες την επέλεξαν ως μια από τους «πιο υποσχόμενους νέους συγγραφείς του 2005». Το 2008 με πέντε διαφορετικούς τίτλους στην κορυφή όλων των διεθνών λιστών best-seller στέφθηκε Συγγραφέας της Χρονιάς από τη USA Today και μια από τους 100 σημαντικότερους ανθρώπους σύμφωνα με το περιοδικό TIME. Οι πωλήσεις των βιβλίων της έχουν φτάσει τα 70 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και συνεχίζονται αμείωτες. Ζει με το σύζυγό της και τους τρεις γιους της στην Αριζόνα.



Είπαν για τη Stephenie Meyer:
"Σε μία εποχή που η ρομαντική λογοτεχνία έχει παραδοθεί στο φτηνό ερωτισμό, και η σκοτεινή Φανταστική Λογοτεχνία κατοικείται από μονοδιάστατους χαρακτήρες με προδιάθεση για φρικιαστική βία, πολλοί αναγνώστες διψούν για αγνή ρομαντική φαντασία –μπόλικη ερωτική ένταση, αλλά τόσο ευπρεπής όσο και η Jane Austen.
Η Meyer δεν ξεκίνησε συνειδητά να προσεγγίσει αυτό το κοινό. Αντιθέτως, έγραψε την ιστορία στην οποία πίστεψε και για την οποία νοιαζόταν. Γράφει με φωτεινή καθαρότητα, χωρίς ποτέ να μπαίνει ανάμεσα στον αναγνώστη και το όνειρο που μοιράζεται μαζί του. Είναι αληθινή.
Πάντως, ποιος το περίμενε; Σήμερα, ο κύριος Ντάρσι είναι βρικόλακας".
Orson Scott Card συγγραφέας The Ender Saga
The TIME 100 –TIME


Η ταινία που βασίστηκε στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Λυκόφως, έκανε το ντεμπούτο της στη Νο 1 θέση του ελληνικού box-office ξεπερνώντας τα 300.000 εισιτήρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Η ταινία που βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, Νέα Σελήνη, αναμένεται στις αίθουσες τον Νοέμβριο 2009.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχω διαβασει όλα τα βιβλία και έχω δει τις 2 ταινίες του έπους του λυκόφωτος πιστεύω ότι μπορώ να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη η οποία σαφώς και εκφράζει τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση μου για αυτό το έπος.Φυσικά λίγα βιβλία έχουν τόσο πολύ ενδιαφέρον στις μέρες μας.Αν και πάω έκτη τάξη εχω διαβάσει πάνω από 100 βιβλία και το έπος του λυκόφωτος είναι τα πρώτα βιβλία που μου έχουν κεντρήσει τόσο το ενδιαφέρον και με έχουν καθηλώσει σε έναν καναπέ με το βιβλίο στο χέρι μέχρι να το τελειώσω!Πραγματικά ειναι φανταστικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές