Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Με τα μάτια κλειστά στο κέντρο της Αθήνας

Για λίγο τυφλοί ο Πασχάλης Τερζής , ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο Χάρης Ασημακόπουλος!!!

Σε κεντρικό πεζόδρομο της Αθήνας βρέθηκαν με αφορμή τη 3η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο λαϊκός τραγουδιστής Πασχάλης Τερζής, ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Χάρης Ασημακόπουλος και ο δημοσιογράφος & συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντάρας, κάνοντας μια πορεία στη πόλη με τα μάτια κλειστά.

Βάζοντας μάσκα ύπνου και κρατώντας λευκό μπαστούνι, το τεχνικό βοήθημα που χρησιμοποιούν οι τυφλοί για να μετακινούνται με ανεξαρτησία και ασφάλεια αποφεύγοντας τα εμπόδια, θέλησαν με αυτό το τρόπο να δυναμώσουν βιωματικά τη φωνή της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για ελεύθερα πεζοδρόμια για όλους (δείτε σχετικές φωτογραφίες παρακάτω).

Συνοδευόμενοι από το μέλος της επιτροπής νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών και μέλος της διεθνούς οργάνωσης Views για νέους με προβλήματα όρασης Bαγγέλη Αυγουλά και από άλλα στελέχη του αναπηρικού κινήματος, προσπάθησαν ακροβατώντας ανάμεσα στα πολλά εμπόδια κεντρικών δρόμων της πρωτεύουσας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να περάσουν το μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρία είναι υποκείμενα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι πολίτες Β κατηγορίας και ότι η προσβασιμότητα και η κοινωνική τους ένταξη σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής του τόπου είναι υπόθεση όλων μας!!!

Κοινή διαπίστωση των επωνύμων; «Δε χρειάζεται να έχεις όραση για να έχεις όραμα!!! Τα άτομα με προβλήματα όρασης είναι αγωνιστές της καθημερινής επιβίωσης και το 2010 είναι απαράδεκτο η πολιτεία να κλείνει τα μάτια της μπροστά σε τέτοιο αγώνα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές