Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Η βιβλιοθήκη των νεκρών

Συγγραφέας: Γκλεν Κούπερ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Εκδόσεις Πατάκη
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ISBN: 978-960-16-3567-5
ΣΧΗΜΑ: 14Χ21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 480
ΤΙΜΗ: 19,90€
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Υπάρχουν μυστικά που πρέπει να παραμείνουν θαμμένα…
Εννιά άνθρωποι βρήκαν βίαιο θάνατο στη Νέα Υόρκη, θύματα ενός τρομαχτικού κατά συρροή δολοφόνου που κυκλοφορεί ελεύθερος σπέρνοντας τον τρόμο. Εννιά ξένοι που δεν τους συνδέει τίποτα, παρά μόνο αυτό: οι καρτ ποστάλ από το Λας Βέγκας που ανακοινώνουν τη μέρα του θανάτου τους. Την υπόθεση θα αναλάβει ένας πράκτορας του FBI με ταραχώδες παρελθόν και πρόβλημα αλκοολισμού, ο οποίος δεν έχει τίποτα να χάσει πια…
Εγκαταλειμμένος σ' ένα μοναστήρι είναι ένας ανεπιθύμητος γιος που γεννήθηκε την καταραμένη έβδομη μέρα του έβδομου μήνα του έτους 777…
Μια μεταπολεμική αποστολή που ερευνά τις κρύπτες μιας μυστικής μεσαιωνικής κοινωνίας είναι απροετοίμαστη για μια μνημειώδη ανακάλυψη… όμως όλα οδηγούν σ' ένα μυστικό βουτηγμένο στο πεπρωμένο, στην ιστορία, στο κακό, στην πίστη και στη διαφθορά… και σε μια τρομαχτική αλήθεια που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί ποτέ.

Ο Γκλεν Κούπερ σπούδασε αρχαιολογία στο Χάρβαρντ πριν γίνει παθολόγος με ειδίκευση στα λοιμώδη νοσήματα. Ύστερα από μια σταδιοδρομία στον τομέα της έρευνας, διευθύνει σήμερα μια μεγάλη δημόσια εταιρεία βιοτεχνολογίας. Έχει γράψει πολλά σενάρια και διευθύνει μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Βοστόνη. Ζει στη Μασσαχουσέττη σε ένα από τα παλιότερα σπίτια στην Αμερική. Η Βιβλιοθήκη των νεκρών είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

«Εκπληκτικό βιβλίο! Συναρπαστική θεώρηση της προαιώνιας πάλης ανάμεσα στην Ελεύθερη Βούληση και στο Πεπρωμένο. Ένα επικίνδυνο μυστικό διατρέχει τρεις διαφορετικές περιόδους: τον πρώιμο χριστιανισμό στη Βρετανία, το μεταπολεμικό Σιδηρούν Παραπέτασμα του Τσόρτσιλ και τη σημερινή "Περιοχή 51" στην απομακρυσμένη έρημο της Νεβάδας. Το κρυμμένο "Μυστικό" θέτει το ανησυχητικό ερώτημα μήπως αυτό που φανταζόμαστε σαν ελευθερία είναι τελικά μέρος ενός σαρωτικού –και τρομαχτικού– Σχεδίου».
Katherine Neville

«Το ντεμπούτο ενός εντυπωσιακού ταλέντου. Ένα αριστοτεχνικό πάντρεμα σύγχρονου θρίλερ και ιστορικού μυστηρίου!»
James Rollins

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές