Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ - ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ II

Ελίζα Πολιτσοπούλου
Ελληνική πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-4143-7
Σελ. 456
Τιμή: 17€
Μάρτιος 2011

Κάτω από τα λαμπερά φώτα της πόλης του Παρισιού και μόλις μια ανάσα μακριά από το δολοφόνο που κατακρεουργεί γυναίκες της νύχτας, η Μόριγκαν Κρόου και οι σύντροφοί της προσπαθούν να επιβιώσουν και να ξεφύγουν από το αόρατο δίχτυ που κάποιος αρχαίος ευγενής βρικόλακας έχει πλέξει γύρω τους. Στο δρόμο τους θα βρεθούν επικίνδυνοι αντίπαλοι, με τους οποίους η Μόριγκαν θα πρέπει να συμμαχήσει, αν θέλει να ανακαλύψει ποιος είναι αυτός που την έχει παγιδεύσει. Το γεγονός αυτό όμως, θα απομακρύνει τους τρεις φίλους, αφήνοντας τη νεαρή κοκκινομάλλα εκτεθειμένη και απροστάτευτη.
Η ηρωίδα συναντά τον Αμάρανθο, τον μεγαλύτερο θρύλο των βρικολάκων και τον μόνο που μπορεί να τους συγκρατήσει από τις σκοτεινές και βίαιες πράξεις τους.
Θα μπορέσει η Μόριγκαν να τον πείσει να τη βοηθήσει, κι αν όχι, είναι ικανή από μόνη της να τα βάλει με τους αρχαιότερους από τους βρικόλακες του Σκοτεινού Συμβουλίου; Ποιος είναι αυτός που μπαίνει σε τόσο κόπο για να τη σκοτώσει; Πώς εμπλέκονται οι Κυνηγοί και γιατί οι Θαυματοποιοί και η Μεγάλη Εκκλησία θέλουν να εξολοθρεύσουν όλα τα υπερφυσικά είδη; Ποιος ο ρόλος του Λουί, αρχηγού των Γκροτέσκων, σε αυτό;

Αυτό είναι το έπος της Μόριγκαν Κρόου... Αυτή είναι και η ιστορία του Ουροβόρου Κρίνου.

Ένα σύγχρονο αστικό fantasy με συναρπαστική πλοκή, συνεχείς ανατροπές και έντονο το στοιχείο του μυστηρίου γραμμένο από μια Ελληνίδα.

Η Ιωάννα-Ελίζα Πολιτσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή τής άρεσε το διάβασμα και περνούσε πολλές ώρες χαμένη μέσα σε ένα βιβλίο. Καθώς μεγάλωνε, ανέπτυξε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στους μύθους, στα παράξενα πλάσματα και στις μαγικές τοποθεσίες. Και ποιο το καλύτερο μέρος γι’ αυτά από την Ιρλανδία και τη Σκοτία; Αγαπώντας ιδιαίτερα την παραδοσιακή τους μουσική αλλά και τις απομονωμένες περιοχές τους, δε θα μπορούσε παρά να έχει γράψει μια ιστορία που να διαδραματίζεται σε αυτά τα μέρη. Πράγματι, με ηρωίδα ένα ασυνήθιστο κορίτσι, μας ταξιδεύει σε πρωτόγνωρους μαγικούς τόπους, που δεν είναι πάντοτε και τόσο ακίνδυνοι.
Το Αμάρανθος, ο θρύλος των βρικολάκων είναι το δεύτερο βιβλίο μιας σειράς σύγχρονης μυθοπλασίας, που φέρει τον τίτλο Ουροβόρος Κρίνος. Πραγματεύεται μύθους, δολοφονίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρίες, μα πάνω απ' όλα αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοκκινομάλλας Κέλτισσας, της Μόριγκαν Κρόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές