Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Ραμόνα και Μπίζους

Συγγραφέας: Μπέβερλι Κλίρι, ΗΠΑ
Μετάφραση: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 9 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011
Σελ.: 136
Τιμή: 8,80€
ISBN: 978-960-453-699-3

Η Μπίζους προσπαθεί να κάνει υπομονή με την τετράχρονη αδελφή της, τη Ραμόνα. Αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Η Ραμόνα πουδράρει τη μύτη της με ζάχαρη άχνη, προσκαλεί στο σπίτι τους συμμαθητές της χωρίς να ενημερώσει τη μαμά, καταστρέφει την τούρτα γενεθλίων της Μπίζους, ψήνει στο φούρνο την κούκλα της, κλειδώνει στο μπάνιο ένα σκύλο, κάνει πάντα ό,τι της καπνίσει.
Μερικές φορές η Μπίζους δε συμπαθεί καθόλου τη Ραμόνα. Αλλά είναι αδελφές. Κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να αγαπάει η μια την άλλη. Μόνο που κάποιες στιγμές δεν είναι αναγκαστικό…

Η ταινία κυκλοφορεί σε DVD από την Odeon.

“Είναι πολύ σπάνιο κοινό και κριτικοί να έχουν την ίδια γνώμη. Κι όλοι είναι ενθουσιασμένοι με τη σειρά της Μπέβερλι Κλίρι.”
THE NEW YORK TIMES

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΚΛΙΡΙ είναι μια από τις διασημότερες συγγραφείς της Αμερικής. Γεννήθηκε το 1916 στο Όρεγκον κι έζησε σε ένα αγρόκτημα μέχρι τα έξι χρόνια της, όταν η οικογένειά της μετακόμισε στο Πόρτλαντ. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία και δούλεψε ως βιβλιοθηκάριος στη Γιακίμα της Ουάσινγκτον, αποκτώντας ειδικότητα στα παιδικά βιβλία. Έγραψε το πρώτο της βιβλίο με αφορμή την ερώτηση ενός αγοριού: «Πού θα βρω βιβλία για παιδιά σαν κι εμένα;» Έχει τιμηθεί με περισσότερα από 35 βραβεία για το συγγραφικό της έργο και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της παιδικής λογοτεχνίας. ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΡΑΜΟΝΑ τιμήθηκαν με το Βραβείο Νιούμπερι. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες, ενώ το ΡΑΜΟΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΖΟΥΣ γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία από τη Fox 2000 Pictures και τη Walden Media.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Η ΡΑΜΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της συγγραφέα www.beverlycleary.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές