Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Κρις Πινόκιο – Νοεμί Αστράκη. Τα Παιδιά του Χρόνου. Ένα ασυνήθιστο σχολείο

Συγγραφέας: Δημήτρης Μαμαλούκας
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 11 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011
Σελ.: 216
Τιμή: 12,20€
ISBN: 978-960-496-090-3

«Αγόρι ή κορίτσι, εσύ που κρατάς αυτό το βιβλίο μάθε ότι πίσω απ’ το σχολείο σου υπάρχει ένα άλλο κτίριο, πίσω απ’ την τάξη σου υπάρχει ένας άλλος χώρος, πίσω απ’ τον καθηγητή σου υπάρχει ένα άλλο πρόσωπο, πίσω απ’ τους γονείς σου υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα. Πίσω από το χρόνο υπάρχει ένας πέρα χρόνος. Δε με νοιάζει αν είσαι κορίτσι ή αγόρι, μαύρος ή λευκός, χοντρός ή αδύνατος, όμορφος ή άσχημος, ψηλός ή κοντός.
Δε με νοιάζει αν είσαι κακός μαθητής, αν καμιά φορά δεν καταλαβαίνεις αυτά που λένε οι μεγάλοι, αν έχεις σιδεράκια στα δόντια, αν φοράς γυαλιά, αν κάθεσαι σε ειδική καρέκλα γιατί όλα είναι στο μυαλό σου, μικρέ μου φίλε, μικρή μου φίλη. Εκεί είναι κρυμμένοι χίλιοι καταρράκτες, ασύγκριτα πιο μεγάλοι από εκείνους του Νιαγάρα, κι αυτό το βιβλίο είναι μόνο μια σταγόνα από εκείνους. Γεύσου την. Γίνε ένα παιδί του Χρόνου και ταξίδεψε μαζί μου.
Δικός σου, Τζίμι Ρέιν»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΤΖΙΜΙ ΡΕΪΝ, που στην Ελλάδα διάλεξε να εκπροσωπηθεί από το συγγραφέα Δημήτρη Μαμαλούκα, γεννήθηκε στην Αθήνα από Αμερικανό πατέρα και Ελληνοϊταλίδα μητέρα. Περιπλανήθηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου, μα τίποτα δεν αγάπησε περισσότερο από τα παιδιά. Κανένας δεν ξέρει κάτι άλλο γι’ αυτόν το μυστηριώδη συγγραφέα, που τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί και στέλνει τα χειρόγραφά του στον εκδότη με κάποιους περίεργους άντρες που επιβαίνουν σε παλιά και παράξενα αυτοκίνητα. Το βιβλίο ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ είναι το πρώτο της σειράς Τα Παιδιά του Χρόνου, ενώ τον Οκτώβριο του 2011 πρόκειται να κυκλοφορήσει και το δεύτερο, με τίτλο ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές