Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ομάδα Σάτσωκ

Συγγραφέας: Γιολάντα Πατεράκη
Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Ξινόμηλο (από 11 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2011
Σελ.: 208
Τιμή: 9,90€
ISBN: 978-960-496-163-4

Η ομάδα ΣΑΤΣΩΚ, τρελόπαιδα με πολύ κέφι για δράση και ηρωισμούς, χωρίς να το καταλάβουν, παρασυρμένοι από τα πιστεύω τους και τις υποδείξεις ενός άγνωστου «φίλου» από το Διαδίκτυο, μπλέκονται στα πλοκάμια μιας επικίνδυνης σπείρας.
Άραγε, θα καταφέρουν οι γενναίοι αγωνιστές της ομάδας ΣΑΤΣΩΚ να κατατροπώσουν με την εξυπνάδα τους τους διώκτες ή θα πέσουν θύματα των αδυσώπητων κακοποιών;
Ένα σκοτεινό μυστήριο περιμένει τη λύση του. ίσως να είστε εσείς που θα την ανακαλύψετε…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και είναι διπλωματούχος πιάνου. Είναι 28 χρόνια Γενική Γραμματέας της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοϊνδικού Συνδέσμου, μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια λογοτεχνίας και έχει πραγματοποιήσει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει μεταφράσει πολλά μυθιστορήματα και θεατρικά έργα από τα αγγλικά. Έχει εκδώσει 47 βιβλία και έχει κερδίσει 18 πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις. Το έργο της Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΥΡΑ) πήρε το Α΄ Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1979 και μπήκε στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα Άντερσεν (1980). Το 1983 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2000 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Πηνελόπης Δέλτα και το 2009 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά μ το Βραβείο Τατιάνας Σταύρου για τη μέχρι τώρα προσφορά της στα παιδιά.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της: ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΧΥΛΙΟΥ, ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ (δύο τίτλοι), ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΘΛΟΙ, Η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, Η ΟΜΟΡΦΑΧΥΡΕΝΙΑ, ΒΙΛΜΑ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ-ΑΙΝΙΓΜΑ, Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ ΣΧΟΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές