Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Γιατί δε μετράς προβατάκια;

Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Φραουλίτσα (από 4 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2011
Σελ.: 48
Τιμή: 6,60€
ISBN: 978-960-496-274-7

Η Μαρία-Χριστίνα δε νυστάζει. Δε θέλει να κοιμηθεί. Η μαμά όμως της λέει να κλείσει τα ματάκια της και να μετρήσει προβατάκια! Η Μαρία-Χριστίνα σκέφτεται τα κάτασπρα, στρουμπουλά προβατάκια και αρχίζει να τα μετράει:
«Ένα, δύο, τρία, τέσσερα…» Αλλά δε βλέπει το πέμπτο…
Και ξεκινάει πάλι να μετράει και να ξαναμετράει, όμως διαρκώς κάτι συμβαίνει που την μπερδεύει. Πότε επιτέλους θα μαζευτούν όλα τα προβατάκια για να κοιμηθεί κι εκείνη ήσυχη;
Μια γλυκιά ιστορία που θα βοηθήσει τις μαμάδες να κοιμίσουν τα παιδάκια τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Είναι συνεκδότης του περιοδικού για το βιβλίο Index.
Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα μονόπρακτα του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.
Το 1996 εκδόθηκε το βιβλίο του για ενηλίκους ΠΑΤΥ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ (υποψήφιο για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω), που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά και στο Ισραήλ.
Έχουν εκδοθεί δέκα βιβλία του για παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ!, ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΥΠΑ;, ΟΙ ΦΙΛΟΙ (υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2006) και ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ (υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2009), το τελευταίο σε συνεργασία με την Μπίλλι Ρόζεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές