Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο Ορφέας και οι Αθλητές του Ανέμου

Συγγραφέας: Μερκούριος Αυτζής
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Φραουλίτσα (από 4 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2011
Σελ.: 56
Τιμή: 6,60€
ISBN: 978-960-496-257-0

Ο Ορφέας δεν έχει φίλους και τα παιχνίδια-μινιατούρες του δεν μπορούν να του προσφέρουν τη φιλία που τόσο έχει ανάγκη. Όταν λοιπόν η δασκάλα μιλάει στην τάξη για τους Special Olympics, το νεαρό αγόρι νιώθει ότι ανοίγεται μπροστά του ένας νέος κόσμος. Ποιοι είναι όμως οι αθλητές των Special Olympics; Τι θα ζητήσει ο Ορφέας, όταν τους γνωρίσει; Ποιος είναι ο Μάνος; Και τι θα συμβεί όταν τα δυο παιδιά γίνουν φίλοι;

Ένα βιβλίο για τον εθελοντισμό, το αληθινό μήνυμα των Αγώνων Special Olympics και το μεγαλείο της ψυχής των ατόμων με νοητική αναπηρία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα γενικής αγωγής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και είναι κάτοχος μάστερ λογοτεχνίας. Από το 1987 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την οκταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Το 1994 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά με το ανέκδοτο θεατρικό έργο Αν τα παιδιά έχτιζαν το αύριο, κερδίζοντας εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνολικά μέχρι τώρα έχει τιμηθεί τρεις φορές. Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, καθώς και στο βιβλίο Η Γλώσσα μου της τετάρτης τάξης του δημοτικού. Μετέχει ενεργά στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998, ενώ από το 2002 εκλέγεται σύμβουλος και έφορος στο Δ.Σ. αυτού.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του ΟΣΤΡΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΚΑΙ ΤΗ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ), ΕΝΑ… ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ και ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ.
Για απευθείας επικοινωνία με το συγγραφέα μπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό του ιστολόγιο (blog): http://merkouriosaytzis.psichogios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές