Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ιφιγένεια και ο Καλικάντζαρος

Συγγραφέας: Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2011
Σελ.: 64
Τιμή: 6,60€
ISBN: 978-960-496-270-9

Ο Αταξίμ, ο πιο σκανταλιάρης από τους καλικάντζαρους, μπαίνει στο σπιτάκι της γιαγιάς Σοφίας με διάθεση για μεγάλες κατεργαριές.
- Όλα θα τα καταστρέψω, όλα θα τα μπουρδουκλώσω, και λόγο σε κανέναν δε θα δώσω! φωνάζει με περηφάνια στους άλλους καλικάντζαρους.
Εκεί όμως τον περιμένει μια λευκή, παχουλή και… τριχωτή έκπληξη, που θ’ αλλάξει απρόσμενα τα σχέδιά του!

Παρουσίαση Συγγραφέα
Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ-ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1975 στη Λάρισα, όπου ζει. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όταν ήταν παιδί μαγεύονταν από τα παραμύθια και τις ιστορίες που διάβαζε, θαύμαζε τους συγγραφείς τους και κάπου κάπου επιχειρούσε να γράψει τις δικές της. Χρόνια αργότερα, κάποια Χριστούγεννα, τρύπωσε πονηρά στο μυαλό της η ηρωίδα του πρώτου της βιβλίου, η χρυσαφένια μπαλίτσα... Έτσι ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού, με την ελπίδα ο δρόμος να είναι μακρύς...
Από το 2009 είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑΣ ΜΠΑΛΙΤΣΑΣ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΜΩΜΕΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2009), ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ και ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές