Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οι γυναίκες του λαθροθήρα

Συγγραφέας: Claude Pujade-Renaud, Γαλλία
Μετάφραση: Ασπασία Σιγάλα
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Λογοτεχνία
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2011
Σελ.: 432
Τιμή: 17,70€
ISBN: 978-960-496-064-4

Το 1956 στο Κέιμπριτζ, η Σίλβια Πλαθ γνωρίζει τον πολλά υποσχόμενο ποιητή Τεντ Χιουζ, έναν άντρα με έντονη γοητεία και δύναμη. Οι δύο συγγραφείς ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και σ’ αυτή την ένωση αναμειγνύονται η δημιουργία και το πάθος. Η φλογερή Σίλβια υποκύπτει σταδιακά στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της, ενώ ο «λαθροθήρας» Τεντ ρουφάει τη ζωή. Σύντομα ο έρωτας του με την ποιήτρια Άσια Γουέβιλ θα σημάνει το τέλος ενός από τα πιο γοητευτικά ζευγάρια της λογοτεχνίας και θα οδηγήσει στην αυτοκτονία της Σίλβια.
Μέσα από τις πολλαπλές φωνές των μαρτύρων –γονιών, φίλων, συγγενών, γειτόνων– η Κλοντ Πιζάντ-Ρενό αντιμετωπίζει από μια εντελώς διαφορετική οπτική αυτό το ερωτικό τρίγωνο και μας καλεί ν’ αποκρυπτογραφήσουμε τη νοσηρή σαγήνη που περικλείει τη ζωή των δύο γυναικών, καθώς μοιράζονται την ταραχώδη ζωή του ποιητή στο Λονδίνο ή στο Κορτ Γκριν.

«Η Κλοντ Πιζάντ-Ρενό, με αφετηρία τα βιογραφικά και λογοτεχνικά στοιχεία που χειρίζεται επιδέξια, καταφέρνει να συνθέσει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα».
LIVRES HERBO

Η ΚΛΟΝΤ ΠΙΖΑΝΤ-ΡΕΝΟ εμφανίστηκε στα γαλλικά γράμματα το 1978. Χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού για πολλά χρόνια, συνέβαλε στη διάδοση του σύγχρονου αμερικάνικου χορού στη Γαλλία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Βενσέν του Σεν Ντενί, ενώ παράλληλα ήταν αρχισυντάκτρια περιοδικού μέχρι το 1992. Έχει γράψει πολλές νουβέλες και μυθιστορήματα. Το 1994 τιμήθηκε με το Βραβείο Goncourt des Lycéens για το μυθιστόρημά της Η ΠΕΘΕΡΑ και το 2004 με το Gran Prix de la Société des gens de lettres de France.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ και Ο ΠΛΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές