Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠOΛITIΣTIKOΣ ΠOΛYXΩPOΣ AΓKYPA

O ΠOΛITIΣTIKOΣ ΠOΛYXΩPOΣ AΓKYPA συνεχίζει για έβδομη χρονιά, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την παραστατική αφήγηση παραμυθιών. Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολυχώρος ΑΓΚΥΡΑ, περιμένει με χαρά να καλωσορίσει τους μικρούς του φίλους. Ανανεώνουμε, λοιπόν, τα σαββατιάτικα ραντεβού μας!!!

Κάθε Σάββατο στις 11:30 οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα (Είσοδος Δωρεάν) και στις 12:30 να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση, που φέτος βασίζεται στο νέο βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη: «Κάποτε στη Μελωδιούπολη».
Οι θεατρικές παραστάσεις, βασισμένες σε βιβλία των εκδόσεών μας που έχουν ξεχωρίσει («Το δώρο της παπλωματούς», «Ο εγωιστής γίγαντας», «Πατάτες – Πατάτες», «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο» κ.ά.) στόχο έχουν να ζωντανέψουν στα μάτια των παιδιών τις εικόνες και τους ήρωες των αγαπημένων τους βιβλίων, δημιουργώντας το πιο προσοδοφόρο έδαφος, για την είσοδό τους στον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.

«ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ...»
Παραστάσεις κάθε Σάββατο, στις 12:30 μ.μ.
Οι Εκδόσεις Άγκυρα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια», συνεχίζουν το επιτυχημένο πρόγραμμα δραματοποίησης παραμυθιών με τον γενικό τίτλο: «Με ένα βιβλίο για εισιτήριο…»

«Κάποτε στη Μελωδιούπολη» του Γιώργου Κωνσταντινίδη

ΤΟ ΕΡΓΟ
Υπάρχει μια πόλη όπου ζουν μόνο όργανα, η Μελωδιούπολη. Όλα κυλούσαν όμορφα, ώσπου μια ημέρα τα όργανα μπερδεύτηκαν! Τα έγχορδα με τα πνευστά και τα κρουστά, έγιναν ένα! Ποιος θα τα βοηθήσει; Δύο ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο, μα τελικά θα πρέπει να τους βοηθήσει κάποιος.

Στη σκηνή θα ζωντανέψουν τα μουσικά όργανα και θα ξετυλίξουν μέσα από τις περιπέτειές τους, έξυπνα και χιουμοριστικά, το κουβάρι της ιστορίας. Ο μαέστρος τους και ένας οξυδερκής ντετέκτιβ θα συμμετέχουν κι αυτοί στις περιπέτειές τους και στις φιλονικίες τους. Αξίες όπως η συλλογικότητα, η ιδιαιτερότητα, η αυτο-εκτίμηση και η αγάπη θα αναδυθούν και θα αγγίξουν τις εύπλαστες ψυχές των παιδιών, με τον μοναδικό τρόπο της θεατρικής τέχνης. Και φυσικά, εφόσον πρωταγωνιστεί μια ορχήστρα, η παράσταση θα είναι γεμάτη από καταπληκτικές μελωδίες!!!

Κείμενα: Τάκης Χρυσούλης
Παραγωγή: Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Κάθε Σάββατο, στις 11:30 π.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Σάββατο 1 Οκτωβρίου
«Καλώς ήρθες, Φθινόπωρο!!!»
Ελάτε να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με ένα μαγικό κολάζ!!! Απλώς φέρτε μαζί σας τη φαντασία και το κέφι σας και ελάτε να δημιουργήσουμε!!!
Σάββατο 8 Οκτωβρίου
«Μάσκες με ζώα»
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, όλοι μαζί θα κατασκευάσουμε μάσκες με τα αγαπημένα μας ζωάκια!!!
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
«Μάγειρες εν δράσει!!!»
Όλοι μαζί θα μαγειρέψουμε ένα υγιεινό γεύμα!!!
Σάββατο 22 Οκτωβρίου
«Κατασκευές με πηλό»
Αν σας αρέσει ο πηλός, ελάτε να φτιάξουμε πήλινα διακοσμητικά!!!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 5 Νοεμβρίου
«Μουσικά όργανα από ανακυκλωμένα υλικά»
Είστε οπαδοί της ανακύκλωσης; αγαπάτε τη μουσική; Ελάτε να φτιάξουμε μουσικά όργανα από ανακυκλωμένα υλικά!!! Φέρτε μαζί σας οτιδήποτε είναι ανακυκλώσιμο!!!
Σάββατο 12 Νοεμβρίου
«Κατασκευές με οριγκάμι»
Παλιά γιαπωνέζικη τέχνη που ξετρελαίνει τα παιδιά.
Σάββατο 19 Νοεμβρίου
«Zωγραφίζω το αγαπημένο μου παραμύθι»
Ελάτε να διαβάσουμε αγαπημένα παραμύθια και να τα ζωγραφίσουμε!!!
Σάββατο 26 Νοεμβρίου
«Iστορίες με μάγους»
Αν σας αρέσουν τα παραμύθια με μάγους και μάγισσες, ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί τους σε χώρες μακρινές, μαθαίνοντας τα μυστικά τους!!!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
«Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο»
Έφτασε η ώρα να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Τα παιδιά δημιουργούν διάφορα στολίδια με διαφορετικά υλικά.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
«Το αστέρι των Χριστουγέννων»
Τα παιδιά θα πειραματιστούν με αλεύρι και νερό για να κατασκευάσουν ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο αστέρι.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
«Γλυκά Χριστούγεννα»
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα!!!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμά μας και άλλες πληροφορίες για τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ-ΑΓΚΥΡΑ (Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα) στο www.agyra.gr. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα Τηλ. 210-3837667, 210-3837540.

1 σχόλιο:

Lagi.Plan solar toys είπε...

Πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, που προσφέρει στους μικρούς μας (και μεγάλους...) φίλους πολύ καλά οργανωμένες εκδηλώσεις, με στόχο την ψυχαγωγία, αλλά και την εκπαίδευση.
Περιλαμβάνει ένα συμπαθητικό cafe, άρτια εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων και ένα βιβλιοπωλείο με αρκετά μεγάλη ποικιλία βιβλίων, αλλά και παιχνιδιών (επιτραπέζια, συναρμολογούμενα παιχνίδια με μικρά ηλιακά κύτταρα κ.α.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές