Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στράτος Τζώρτζογλου - 3ο Low Budget Festival

Ο Στράτος Τζώρτζογλου στο 3ο Low Budget Festival στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»


Ο Λάκης Λαζόπουλος λέει χαρακτηριστικά:
«Στην εποχή του no budget, πάλι καλά… Το Low Budget Festival είναι για τρίτη χρονιά έτοιμο να παίξει με όρους τέχνης κι όχι αγοράς. Έτοιμο να παρουσιάσει αυτό που θέλουν οι δημιουργοί κι όχι οι επιχειρηματίες. Μια καινούργια παρέα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και 10 νέες παραγωγές ξεκινούν από το γκαράζ της Πειραιώς για να μας γειώσουν με το ουσιώδες και το πρωταρχικό. Το θέατρο είναι οι άνθρωποί του. Είναι οι γοητευτικές περιπλοκές των σχέσεων επάνω στη σκηνή. Είναι οι μνήμες που μεταφέρει. Είναι το πρόσχημα για να πεις αυτά που θέλεις. Είναι η αναταραχή που σου προκαλεί το κοινό τη στιγμή που το πρωτοαντικρίζεις… Το 3ο Low Budget Festival αγαπάει τους ανθρώπους του θεάτρου και προσπαθεί να αναδείξει τη δημιουργική δράση τους… Μακάρι να το καταφέρει».

Από μία τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να λείπει όπως είναι φυσικό ένας ευαίσθητος άνθρωπος με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες και μεγάλη αγάπη για το θέατρο και την τέχνη όπως ο Στράτος Τζώρτζογλου. Η παράσταση στην οποία συμμετέχει ο ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό ηθοποιός είναι το «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα».

Μια παράσταση βασισμένη στο έργο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Ιωάννου, στην οποία δίνουν ζωή ο Στράτος Τζώρτζογλου και η ομάδα Bijoux de Kant(Ιούλιος Τζιάτας, Λένα Δροσάκη) σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και μουσική του Κώστα Δαλακούρα (ιδρυτών της ομάδας Bijoux de Kant).

Ένα αληθινό εγκώμιο στη ματαίωση της ερωτικής επιθυμίας, στη μελαγχολία του φύλου και στην απώλεια της μνήμης και εν τέλει της ίδιας της γλώσσας, ζητήματα που απασχόλησαν παγίως τη δημιουργική έκφραση του Γιώργου Ιωάννου.

Παραστάσεις: 28, 29, 30 Νοεμβρίου 2012
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€ ενιαίο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας)
Ταύρος, Αθήνα

Τηλ. 210 3418550

http://www.mcf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές