Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Κονσέρτο για αφηγητή και μικρό σύνολο σε Δ.Ω.Α. ελάσσονα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ «ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ»

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ή «εισαγωγικό μάθημα» για μουσικόφιλους –μικρούς και μεγάλους– στη Φόρμα της Σονάτας, θα παρουσιάσουν σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Άργους, οι δύο σύλλογοι, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 6.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων 1ου Λυκείου Άργους.

Τίτλος της παράστασης: «Κονσέρτο για αφηγητή και μικρό σύνολο σε Δ.Ω.Α. ελάσσονα»

Αφηγήτρια, η Γιάννα Βασιλείου, ηθοποιός από το Ναύπλιο. Μικρό σύνολο, μαθητές της τάξης του πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Άργους, μαζί τους μια μαθήτρια από την τάξη του βιολοντσέλου.

Μουσική και αφήγηση συνδέονται με τρόπο τέτοιο ώστε να προκύπτει περιγραφικά η δομή της Φόρμας Σονάτα:
Εισαγωγή
Έκθεση:
Α' Θέμα
Γέφυρα
Β' Θέμα
Codetta
Ανάπτυξη-Γέφυρα
Επανέκθεση:
Α' Θέμα
Γέφυρα
Β' Θέμα
Cadenza (αυτοσχεδιασμός από τον αφηγητή)
και Coda.

Οπτικό υλικό –φωτογραφίες και video– διατρέχει όλη την παρουσίαση, όπως και το χιούμορ, συντροφιά με μικρές νύξεις μελαγχολίας…

Το μουσικό μέρος περιλαμβάνει ρεπερτόριο από την Προκαταρκτική μέχρι την Ανωτέρα στο πιάνο (Bach, Chopin, Κωνσταντινίδη αλλά και παιδικά duet, trio και 2 pianos 8 hands παρέα με μπαλόνια που …σκάζουν) και τη γνωστή Σονάτα του Breval στο τσέλο.

Το αφηγηματικό μέρος, αποσπάσματα από τα έργα: Η πρώτη μου συναυλία του Φελισμπέρτο Ερνάντες, Χειρότερα κι από σκυλιά του Τσαρλς Μίνγκους, Eroica του Κοσμά Πολίτη και Το λεξικό των Χαζάρων του Μίλοραντ Πάβιτς.

Ιδιαίτερη πρόσκληση έχει σταλεί στους μαθητές της Α' τάξης του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και στην καθηγήτριά τους κ. Μαρία Τσιρώνη, με στόχο τη διαδραστική συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές