Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

H COSMOTE στηρίζει την ακριτική Ελλάδα

H COSMOTE στηρίζει την ακριτική Ελλάδα και την Σαμοθράκη με την ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ». Αναστήλωση & πλήρης ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα Σαμοθράκης καθώς και του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαιμού στις Πρέσπες.

Την επιθυμία της Δήμητρας Κουφίδου από τη Σαμοθράκη και της Σόνιας Χαραλαμπίδου από τις Πρέσπες να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ακριτικών περιοχών που κατοικούν πραγματοποιεί η COSMOTE, με την τρίτη, κατά σειρά, ενέργεια «Ο κόσμος μας εσύ».

Στις 3 Μαρτίου, παραδίδεται το Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα της Σαμοθράκης, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως με τη συνδρομή της Δήμητρας Κουφίδου και του Δήμου Σαμοθράκης. Στο Πνευματικό Κέντρο δημιουργήθηκε νέα βιβλιοθήκη, πλήρως εξοπλισμένος χώρος γυμναστικής, χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων και αναψυχής για παιδιά, ενώ εγκαταστάθηκαν σύστημα video-προβολών και ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Το κόστος πλήρους ανακατασκευής των κτιρίων, καθώς και όλα τα έξοδα αγοράς του εξοπλισμού τους, καλύπτονται αποκλειστικά από την COSMOTE.
Με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση των παραπάνω έργων, η COSMOTE έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αλλά και προγράμματα προληπτικής ιατρικής και θεραπευτικής παρέμβασης που θα απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Σαμοθράκης και των Πρεσπών.
Επιπλέον η COSMOTE, μέσω του προγράμματος «Πλοήγηση στον Κόσμο», παρέχει σε 5 σχολεία της Σαμοθράκης δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης. Ήδη, έχει εγκατασταθεί στα σχολεία ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός: οθόνη, κεντρική μονάδα υπολογιστή, wifi router, πολυμηχάνημα και web camera. Από το 2010, η εταιρεία έχει εισάγει στη νέα ψηφιακή εποχή περισσότερα από 120 σχολεία και 3.500 μαθητές στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας.

«Ο κόσμος μας, εσύ»
Με το πρόγραμμα «Ο κόσμος μας, εσύ» η COSMOTE δίνει στον καθένα τη μοναδική δυνατότητα να δει την ιδέα του για έναν καλύτερο κόσμο, να γίνεται πραγματικότητα. Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011, όταν η εταιρεία κάλεσε τον κόσμο να καταθέσει τη δική του ιδέα. Περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν, εκφράζοντας τη δική τους επιθυμία. Η πρώτη ιδέα που ξεχώρισε και έγινε πραγματικότητα το Δεκέμβριο του 2011 ήταν η επιθυμία της Μαρίας Τσιούνη για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα, στο πλαίσιο της οποίας η COSMOTE, με την ενεργή συμμετοχή της Μαρίας, κάλυψε σημαντικές ανάγκες του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος. Με τη δεύτερη ενέργεια, το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια», έγινε πραγματικότητα η ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη για τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), η COSMOTE ανακατασκεύασε πλήρως κτίριο που παραχώρησε το ΚΥΑΔΑ στην περιοχή Μακρυγιάννη και ανέλαβε να παρέχει σε συνολικά 200 οικογένειες για 1 χρόνο τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη.

Η COSMOTE στην ακριτική Ελλάδα 
Η παρουσία της COSMOTE στην ελληνική περιφέρεια δεν περιορίζεται στην ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ». Είναι συνεχής και συνεπής. Μεταξύ άλλων, από το 2010, η εταιρεία, με το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο» έχει εισάγει στη νέα ψηφιακή εποχή περισσότερα από 120 σχολεία και 3.500 μαθητές στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας, εγκαθιστώντας εξοπλισμό ασύρματου, δωρεάν internet. Παράλληλα, στηρίζει πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την Περιφέρεια μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE. Από το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 126 Υποτροφίες και 257 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ. Επίσης, από το 2001 έχει ενισχύσει οικονομικά 70 Εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Ανοιχτή Αγκαλιά των «Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής»” σε 153 προορισμούς σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας, στο πλαίσιο των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 126.957 ιατρικών πράξεων σε παιδιά και ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές