Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

365 τρόποι να αλλάξεις τον Κόσμο

365 τρόποι να αλλάξεις τον Κόσμο, του Michael Norton

Οι εκδόσεις ΟΞΥ παρουσιάζουν το πλέον απαραίτητο εγχειρίδιο κάθε μέλους των μοντέρνων κοινωνιών. Όποιος πιστεύει πως η ζωή στον 21ο αιώνα επεφύλαξε στους κατοίκους του πλανήτη δυσάρεστες εκπλήξεις και έχει όρεξη να αναλάβει δράση, και μάλιστα γρήγορα, αλλά δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει, τώρα δεν έχει καμιά δικαιολογία! Απρόσμενες ως τρελές προτάσεις που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, μια για κάθε ημέρα του χρόνου, ζωγραφίζουν με αισιόδοξα χρώματα το καλύτερο αύριο των ονείρων μας.

Το βιβλίο «365 τρόποι να αλλάξεις τον κόσμο» αποτελεί το τέλος του κυνισμού και την αρχή της κεφάτης δράσης και δημιουργίας ενός νέου τύπου πολίτη: του χαρούμενου, ερασιτέχνη ακτιβιστή!



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Σώμα Κοινωνικών Αλλαγών, Κέντρο Καινοτομίας για την Εθελοντική Δράση, Τράπεζα Άνθρακα, ίδρυση βιβλιοθηκών στην Ινδία, Changemakers, YouthBank UK, Ίδρυμα Κοινωνικών Επιχειρηματιών.

Τι κοινό έχουν τα παραπάνω εκτός από την ακτιβιστική τους δράση; Τον Michael Norton, ο οποίος συμμετέχει είτε ως ιδρυτής είτε ως ιδρυτικό μέλος σε όλες αυτές τις οργανώσεις που μάχονται για έναν καλύτερο κόσμο. Τα διαπιστευτήριά του τον καθιστούν τον πιο ειδικό για τη συγγραφή ενός τέτοιου βιβλίου, αφού κανένα καυτό ζήτημα των καιρών δεν τον αφήνει αδιάφορο: φύση και περιβάλλον, ασθένειες, φτώχεια, υγεία, νεολαία και ανεργία. Ο ίδιος πιστεύει πως «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα και πραγματικά πρέπει κάτι να κάνουμε» και πως «αν πολλοί άνθρωποι κάνουν από πολλά μικρά πραγματάκια, τότε θα έχουμε τεράστια αποτελέσματα».



Μετάφραση: Νίκος Ιωαννίδης

Σελίδες: 384

ISBN:978-960-436-176-2

Τιμή: 18 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές