Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

«Κίρα Σίνου, η αγαπημένη σύντροφος των παιδικών μας χρόνων», της Έρικας Αθανασίου

Με τα 33 βιβλία της Κίρας Σίνου μεγάλωσαν, έμαθαν, ταξίδεψαν και ονειρεύτηκαν γενιές αναγνωστών. Σε καθένα από αυτά τα βιβλία υπάρχει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως. Η ζωή της όμως ήταν τόσο ενδιαφέρουσα, που θα ήταν αδύνατον να τη συνοψίσει κανείς μέσα σε λίγες γραμμές.

Στο βιβλίο αυτό η ηρωίδα είναι η ίδια η Κίρα Σίνου. Η συγγραφέας που λάτρεψε πραγματικά την παιδική λογοτεχνία, που διαμόρφωσε τα ενδιαφέροντα των παιδιών, που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες της όσο λίγοι συγγραφείς. Αλλά και ο άνθρωπος, το κοριτσάκι που ήρθε από τη Ρωσία χωρίς να ξέρει λέξη ελληνικά και μέσα σε λίγο καιρό τα έμαθε τόσο καλά, ώστε τα διηγηματάκια της να δημοσιεύονται στο περιοδικό Διάπλασις των παίδων. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και σημαντικό φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της συγγραφέως.

Η Κίρα Σίνου θα μας κρατάει πάντα συντροφιά με τη φαντασία της. Μέσα από το βιβλίο αυτό θα μας κρατήσει συντροφιά και με τη ζωή της.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Έρικα Αθανασίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Πήρε πτυχίο στο ακορντεόν, παρακολούθησε το δημοσιογραφικό σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως λογίστρια, συντάκτρια οικονομικών μελετών, διορθώτρια λογοτεχνικών κειμένων, καθηγήτρια μουσικής και καθηγήτρια οικονομικών μαθημάτων σε ΙΕΚ και ΚΕΚ της χώρας και ειδική εμπειρογνώμονας εκπαιδευτικός σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Σήμερα εργάζεται στην τοπική εφημερίδα Κηφισιά και συνεργάζεται με ΚΕΚ.
Θαυμάστρια της Κίρας Σίνου, συμμετείχε στο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2007 με θέμα «Μονογραφία για το έργο Έλληνα συγγραφέα ή ποιητή της παιδικής λογοτεχνίας», όπου και έλαβε εύφημη μνεία.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της για παιδιά «Μετρώντας βήματα» και «Στοιχειωμένα θεμέλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές