Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

L E Q U A T U O R

Το θέατρο BADMINTON παρουσιάζει:

LE QUATUOR

ένα θεότρελο κουαρτέτο εγχόρδων!



Ένα κουαρτέτο εγχόρδων «ξεσκονίζει» την κλασική μουσική και όχι μόνο...

Jean-Claude CAMORS: βιολί
Laurent VERCAMBRE: βιολί
Pierre GANEM: άλτο
Jean-Yves LACOMBE: βιολοντσέλο



Ημερομηνίες παραστάσεων:
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 στις 21.00,
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008 στις 21.00,
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 στις 21.00,
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008 στις 21.00 και
Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008 στις 19.00



Η παράσταση: To Corps a Cordes είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα δουλειάς αυτού του θεότρελου κουαρτέτου εγχόρδων. Οι τέσσερις Γάλλοι βιρτουόζοι με όπλα τους το βιολί και το βιολοντσέλο και με αφετηρία την κλασική μουσική, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό θέαμα στο οποίο αναμειγνύουν στοιχεία παντομίμας, χορού, ακροβατικών και τραγουδιού. Το μουσικό ρεπερτόριο της παράστασης μοιάζει μ' ένα τζουκ-μποξ που περνά με απίστευτη ευκολία από τα κλασικά ακούσματα του Μπαχ και του Βιβάλντι στις τσιγγάνικες και ιρλανδέζικες παραδοσιακές μελωδίες, στον Φρανκ Σινάτρα, στους Μπητλς, στο Χατζιδάκι, και στην κάντρι! Οι Le Quatuor, συνδυάζουν το ταλέντο μιας εξαιρετικής ορχήστρας μουσικών που δεν γνωρίζει όρια και διαχωριστικές γραμμές στην λατρεία της για τη μουσική αναμειγνύοντας είδη και εποχές με την κινηματογραφική, σουρεαλιστική τρέλα των αδερφών Μαρξ αφού στην παράστασή τους εκτός από τα μουσικά τους όργανα πρωταγωνιστούν βατραχοπέδιλα, τσατσάρες και πολλά άλλα. Τα τέσσερα μέλη των Le Quatuor τρέχουν, ακροβατούν, χορεύουν και βάζουν τρικλοποδιές συνεχίζοντας… το βιολί τους με αξιοθαύμαστη άνεση.



H ιστορία της ομάδας:
Oι Le Quatuor γεννήθηκαν 28 χρόνια πριν, από τρία μέλη του φόλκ σχήματος «La Confrerie des Fous» («Αδελφότητα των Τρελών»), τον Laurent Vercambre, Pierre Ganem και τον Jean-Yves Lacombe, ο οποίος εγκατέλειψε νωρίς την ομάδα, αλλά επέστρεψε ξανά το 2001. Η επιτυχία έρχεται γρήγορα μετά τις πρώτες τους παραστάσεις στο Παρίσι και το έργο De Vivaldi au Rock'n Roll, για το οποίο κέρδισαν το βραβείο Rene Praile στην κατηγορία του καλύτερου θεάματος στο Φεστιβάλ Off της Αβινιόν. Από εκείνη τη στιγμή και για τα επόμενα 20 χρόνια, δεν θα υπάρξει σαιζόν με λιγότερες από 100 παραστάσεις. Ο ερχομός του Jean-Claude Camors το 1991 και στη συνέχεια η συνεργασία με το σκηνοθέτη Alain Sachs θα δώσουν στο συγκρότημα νέα πνοή. Σταθμοί στην πορεία τους θεωρείται η συνεργασία με το διάσημο χορογράφο Maurice Bejart στην παράσταση «1789...et nous» και τα βραβεία Moliere για τα έργα Le Diable aux Cordes, Il Pleut des Cordes και Sur la Corde Reve, το 1993, 1996 και 2003 αντίστοιχα. Η τελευταία τους επιτυχία Corps a Cordes παρουσιάστηκε στο Theatre de Paris το 2006, έκανε περιοδεία σε όλη τη Γαλλία και επέστρεψε στο ίδιο θέατρο για 100 επιπλέον παραστάσεις.



Ο σκηνοθέτης:
Ο Alain Sachs έχει γράψει περισσότερα από σαράντα θεατρικά έργα, όπερες και μουσικές κωμωδίες, που του έχουν αποφέρει πολλές υποψηφιότητες και πολλά βραβεία Moliere. Εκτός από σκηνοθέτης και κωμικός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, είναι συγγραφέας πολλών έργων για το ραδιόφωνο, την εκπομπή Guignols de l'info στο Canal+ και μόνιμος χρονικογράφος στις εκπομπές των Daniel Mermet και Laurent Ruquier στο France Inter και στο Europe 1.



«...οι Jean-Claude Camors και Laurent Vercambre στο βιολί, ο Pierre Ganem στο άλτο και ο Jean-Yves Lacombe στο βιολοντσέλο, σκηνοθετημένοι με μοναδική εφευρετικότητα από τον Alain Sachs, μας προσφέρουν ένα θέαμα υψηλής «τάσης», που περιλαμβάνει παρωδία, παντομίμα, ταχυδακτυλουργικά και άλλα.σ'ένα φόντο ροκ, κλασικής, τζαζ, ακόμα και ραπ μουσικής. Η απόλυτη τέχνη!»
FIGAROscope



«Τίποτα δεν περιγράφει επαρκώς το ξέφρενο παίξιμο που προσφέρει αυτό το γαλλικό κουαρτέτο εγχόρδων [.] Η ζωή μετά τους Le Quatuor δεν θα 'ναι ποτέ πια η ίδια.»
Τhe Washington Post



«.κυριολεκτικά έβαλαν φωτιά στη σκονισμένη παράδοση της κλασικής μουσικής.»
Evening Post



Για κρατήσεις, πληροφορίες, τιμές εισιτηρίων, ημέρες και ώρες παραστάσεων, επισκεφθείτε:
το Θέατρο BADMINTON,
την TICKETNET
και τα φυσικά σημεία προπώλησης
ή καλέστε το 210 8840600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές