Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, από την «Τέταρτη Διάσταση» του Γ. Ρίτσου


Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μονολόγων από την ‘’Τέταρτη Διάσταση’’ του Γιάννη Ρίτσου που διοργανώνει το θέατρο ‘’ΣΥΝ ΚΑΤΙ’’ σύνολο τέχνης, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, παρουσιάζουμε την:

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 22.30,
Πέμπτη 3 στις 22.30,
Παρασκευή 4 στις 22.30,
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 18.30 το απόγευμα,
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 22.30,
Τετάρτη 16 στις 22.30,
Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 22.30

στο θέατρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ»,
τηλ: 210 7249638 & 210 8252311
Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19 – ΑΘΗΝΑ
(πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο)

Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου
Παίζει: Δημήτρης Χαβρές
Σκηνογραφία- Κοστούμια: Χριστίνα Παπαγεωργίου
Χορογραφία: Ιωάννα Γκαραγκούνη
Ηχητικά: Azima
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρκος Κιμιώνης
Χορός: Μαριάννα Τσαγκαράκη

Η παράσταση διαρκεί 90 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίου: 20 euro - φοιτητικό 15 euro

Χαρακτηριστικά της παράστασης:
9 σεληνίτες πάνω στην σκηνή του θεάτρου Έναστρον φτιάχνουν το εξωγήινο τοπίο στο οποίο θα κινηθεί η παράξενη Περσεφόνη που σκηνοθετεί η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου.

Το σκηνικό έχει κατασκευάσει η σκηνογράφος – γλύπτρια, Χριστίνα Παπαγεωργίου. Ο σεληνίτης είναι ορυκτός κρύσταλλος εξωγήινης προέλευσης που εκπέμπει σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες. Σου δίνει την δυνατότητα να τον προγραμματίσεις εισάγοντάς του μια πρόθεση ή ένα θέμα πάνω στο οποίο δουλεύει.

Με την βοήθεια της ρέικι master – κρυσταλλοθεραπεύτριας Azima, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου δούλεψε με τους σεληνίτες, όπως θα δούλευε με ηθοποιούς, εισάγοντας τους προθέσεις και προγραμματίζοντας τους να εργαστούν πάνω σε διαφορετικές καταστάσεις – θέματα.

Σε όλη την διάρκεια του έργου η Azima ενεργοποιεί τους σεληνίτες παράγοντας ηχητικές δονήσεις με θεραπευτικές ιδιότητες από τα singing balls (μεταλλικά μπωλ σε διάφορα μεγέθη από ειδικό κράμα μετάλλων που κατασκεύασε ο μουσικός και θεραπευτής Peter Hess – ηχομασσάζ).

Στην πραγματικότητα όλη η παράσταση είναι μια διαλογιστική-θεραπευτική λειτουργία για τους θεατές που την παρακολουθούν και που είναι οι αποδέκτες των δονήσεων των κρυστάλλων και των ήχων.

Την Περσεφόνη του μύθου, χορεύει η Μαριάννα Τσαγκαράκη σε χορογραφία butoh της Ιωάννας Γκαραγκούνγ που έζησε, δούλεψε και σπούδασε butoh στην Ιαπωνία – Τόκυο. Το butoh είναι σύγχρονος Ιαπωνικός χορός που δημιουργήθηκε για τα θύματα της Χιροσίμα και είναι ο χορός των ζωντανών νεκρών. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις χορεύεται στα νεκροταφεία.

Το ομώνυμο ποίημα του Ρίτσου απαγγέλει ο ηθοποιός Δημήτρης Χαβρές. Μια Περσεφόνη άντρας του οποίου η ερωτική αφύπνιση περνάει μέσα μια ιστορία αρπαγής και αποπλάνησης από ένα άλλο άντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές