Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΜΟΓΚ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΜΟΓΚ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
Πολ Μπατζόρια
Μετάφραση: Νατάσα Κοντογιάννη
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN: 978-960-04-3354-8
Σελ.: 336
Τιμή: 14€
Ιούνιος 2010

«Ήταν από τους πιο άσχημους και σατανικούς ανθρώπους που είχα δει ποτέ μου. Με αγριοκοίταξε μέσα από την αφίσα και, καθώς το μελάνι στέγνωνε, η φιγούρα του γυάλιζε και τον έκανε να δείχνει ακόμη πιο ζωντανός και απειλητικός. Τον κράτησα ψηλά, τεντώνοντας τα χέρια μου για να μην τσαλακωθεί».

Κατάδικοι, δολοφόνοι και άνθρωποι του υποκόσμου του Λονδίνου είναι μέρος της καθημερινής ζωής του δωδεκάχρονου βοηθού τυπογράφου Μογκ Γουίντερ – ο Μογκ είναι αυτός που τυπώνει τις αφίσες που τους επικηρύσσουν... H συνάντηση όμως πρόσωπο με πρόσωπο με έναν αληθινό απατεώνα οδηγεί το Μογκ να μπλεχτεί σε μια ιδιοφυή κλοπή, σε μια σειρά από λάθος πρόσωπα και σε ένα κυνήγι δολοφόνων... όλα συνδεδεμένα με ένα πλοίο από την Ινδία που πρόσφατα έδεσε στο λιμάνι και με το μυστηριώδες παρελθόν του Μογκ.

Ένα περιπετειώδες θρίλερ που διαδραματίζεται στη σκιά της Φυλακής Νιουγκέιτ και στην οχλοβοή στις βρομερές αποβάθρες όπου δένουν τα καράβια που φτάνουν από τις ανατολικές Ινδίες. Ένα ζωντανό και συναρπαστικό ντεμπούτο από ένα εξαιρετικό νέο ταλέντο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Πολ Mπατζόρια είναι συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός στο BBC4. Γεννήθηκε το 1964 από Βρετανίδα μητέρα και Ινδό πατέρα και μεγάλωσε στη βορειοανατολική Αγγλία. Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Τορόντο, άρχισε να εργάζεται για το BBC ως τοπικός ραδιοφωνικός ρεπόρτερ το 1989. Ζει στο Νορθάμπερλαντ με τη σύντροφό του και τα δυο τους παιδιά. Ο δαίμων του τυπογραφείου είναι το πρώτο του βιβλίο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό έργο..ειλικρινά,σκιαγράφησε τη ζωή μου,προσθέτοντας ένα ακόμα όμορφο ερέθισμα..μπορεί η πλευρά αυτή του Λονδίνου να είναι σκοτεινή,είναι όμως γοητευτική,αποπνέοντας την κατάλληλη δόση μυστηρίου..συγχαρητήρια στον συγγραφέα,που,αν και πρωτάρης στον τομέα αυτό,προσπερνά άλλους, έμπειρους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές