Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, της Λίνας Λυχναρά

Εφηβικό μυθιστόρημα
από 12 ετών
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN: 978-960-04-4103-1
Σελ. 224
Τιμή: 10€
Ιούλιος 2010

Το καλοκαίρι αυτό είναι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα περίεργο ατύχημα συμβαίνει σε ένα παιδί και αναστατώνει όλους τους φίλους του που περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί, στο ξενοδοχείο Γαλάζια Ακτή. O αστυνόμος Νάσος Γαβρίλης έχει να λύσει ένα αίνιγμα: Πρόκειται για ατύχημα, ή για εγκληματική ενέργεια; Και ποιος μπορεί να θέλει να κάνει κακό σε ένα παιδί; Μήπως ο κίνδυνος απειλεί όλη την παρέα; Μήπως τα παιδιά έχουν γίνει μάρτυρες κάποιου εγκλήματος και ταυτόχρονα στόχος αδίστακτων κακοποιών; Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο μυστηριώδης Γερμανός χερ Γκρούντμαν, που μένει σε μια απομακρυσμένη βίλα του νησιού; Τι μυστηριώδες συμβαίνει στο μοναστήρι της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας; Θα μπορέσει ο αστυνόμος Γαβρίλης να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και να σώσει τα παιδιά από τον κίνδυνο που τα απειλεί;

H Λίνα Λυχναρά σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο στην Αθήνα και Σύγχρονη Λογοτεχνία στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, από όπου και έλαβε τον τίτλο της διδάκτορος της Σύγχρονης Λογοτεχνίας. Είναι καθηγήτρια στα πανεπιστημιακά τμήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Έχει δημοσιεύσει τα δοκίμια H μεταλογική των πραγμάτων: Οδυσσέας Ελύτης στις εκδόσεις Ίκαρος και Το μεσογειακό τοπίο στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και του Οδυσσέα Ελύτη στις εκδόσεις Γαβριηλίδη.
Έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Το Βήμα, δημοσιεύοντας βιβλιοκριτικές.
Το πρώτο της παιδικό βιβλίο, H Λυδία στη Χώρα των Χρωμάτων, κυκλοφόρησε το 2004 από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Ακολούθησαν τα βιβλία Στο Παιχνιδόσπιτο του Άκη, Το μυστήριο της Γαλάζιας Ακτής και Έγκλημα στο Λευκό Βουνό από τις εκδόσεις Κέδρος και Τα άλογα της πράσινης κοιλάδας από τις εκδόσεις Πατάκη. Για την προσφορά της στο γαλλικό πολιτισμό έχει τιμηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση με τον Ακαδημαϊκό Φοίνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές