Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Περιπέτεια στη Σκουπιδανία

Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2010
Σελ.: 136
Τιμή: 7,67 €
ISBN: 978-960-453-727-3

Η γνωστή παρέα των επτά –έξι φίλοι κι ένας σκύλος, για την ακρίβεια- θα μας οδηγήσει στο Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων. Απορίες, πειράγματα, γκάφες και απρόοπτα γεγονότα γίνονται αφορμή για να περιγραφεί το θέμα της ανακύκλωσης και της εξοικονόμησης ενέργειας. Ένα χαμένο μενταγιόν εμπλουτίζει την ιστορία με μυστήριο που θα το λύσει το… λαγωνικό της παρέας.

Ένα κεφάτο βιβλίο που αποδεικνύει ότι η γνώση και η ψυχαγωγία μπορούν να προχωρούν χέρι χέρι στο δρόμο της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Στο χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1984 με το έργο της Η ΜΙΚΡΗ ΡΙΡΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ, που τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνεργάστηκε με την ελληνική ραδιοφωνία, την τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της για μικρότερα παιδιά Η ΜΙΚΡΗ ΡΙΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΛΜΗΡΗ, Η ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΠΑΡ, ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΧΟΥΔΑΝΙΑ (σε συνεργασία με την Κυριακή Ζακχαίου), το βιβλίο της για εφήβους ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ, ενώ διήγημά της περιλαμβάνεται στην ανθολογία ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της www.katerinamouriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές