Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, της Έρικα Μπαουερμάιστερ

Μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη
Ξένη Πεζογραφία
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN: 978-960-04-4061-4
Σελ.: 232
Τιμή: 12,50€
Ιούλιος 2010

Το Best Seller της εκλεπτυσμένης γεύσης

Οχτώ διαφορετικοί άνθρωποι συγκεντρώνονται μία φορά το μήνα για το μάθημα μαγειρικής που παραδίδει η Λίλιαν, μια διάσημη σεφ, της οποίας οι αλχημείες στην κουζίνα έχουν προκαλέσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, γρήγορα γίνεται φανερό πως κάθε μαθητής -μια έφηβη σερβιτόρα, μια νεαρή μητέρα, ένας χήρος και ένα ζευγάρι παντρεμένο πολλά χρόνια- πηγαίνει εκεί αναζητώντας κάτι πέρα από τη μαγειρική.
Σιγά σιγά μεταμορφώνονται από τα αρώματα, τις γεύσεις και τα συστατικά αυτών που δημιουργούν: μια λευκή τούρτα, που φέρνει μελαγχολικές σκέψεις για την εύθραυστη ισορροπία του γάμου, ή μια πιπεράτη σάλτσα ντομάτας, που φαίνεται να ανάβει ένα ειδύλλιο αλλά να σβήνει ένα άλλο.
Σταδιακά, η ουσία της μαγειρικής τέχνης της Λίλιαν μοιάζει να απλώνεται πέρα από το εστιατόριο και μέσα στις μυστικές γωνίες της ζωής των μαθητών της, με αποτελέσματα εκπληκτικά και νοστιμότατα.

Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα για τα μαθήματα ζωής που μπορεί να μας δώσει το καλό φαγητό.

Η Έρικα Μπαουερμάιστερ πήρε το πτυχίο της από το Occidental College και το διδακτορικό της στη Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο οποίο έχει διδάξει λογοτεχνία και δημιουργική γραφή. Είναι συγγραφέας του 500 Great Books by Women: A Reader’s Guide και του Let’s Hear It for the Girls: 375 Great Books for Readers 2-14.
Η αγάπη της για το καλό φαγητό και την ήρεμη ζωή εδραιώθηκε την εποχή που έζησε στη βόρεια Ιταλία με την οικογένειά της. Ζει στο Σιάτλ με το σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.
Τα Μαθήματα υψηλής μαγειρικής είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές