Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Από τη γέννηση των άστρων στα νέφη του ουρανού

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σας εύχεται ολόψυχα Καλό Φθινόπωρο και έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, σε μια πρωτοποριακή παρουσίαση για νέους, και όχι μόνο...

Πρόκειται για τη μοναδική ομιλία του αστροφυσικού, μαθητή του Stephen Hawking, Dr. Κριστόφ Γκαλφάρ, με τίτλο: «Από τη γέννηση των άστρων στα νέφη του ουρανού: ένα κοσμικό ταξίδι για την κατανόηση του κλίματος», που θα δοθεί στην Αθήνα και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Αφορμή για την εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τις εκδόσεις Καλέντη, αποτελεί η έκδοση και στην Ελλάδα του παγκόσμιου best seller με τίτλο: «Ο πρίγκιπας των Νεφών».

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ κατέχει την τέχνη να επικοινωνεί με τα παιδιά και τους νέους χρησιμοποιώντας τη δική τους γλώσσα και να παντρεύει τη φαντασία με τη γνώση με τρόπο μοναδικό. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η ιδιαίτερη αγάπη με την οποία το παγκόσμιο νεανικό κοινό, αγκαλιάζει τα βιβλία του και «τρέχει» να παρακολουθήσει από κοντά τις πρωτότυπες παρουσιάσεις που πραγματοποιεί.

Η παρουσίαση του Κριστόφ Γκαλφάρ στο Ίδρυμα Ευγενίδου είναι ελεύθερη για το κοινό, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

Σημειώνεται τέλος ότι η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα Γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές