Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αρτέμης Φάουλ - Βιβλίο 6

Συγγραφέας: Όουεν Κόλφερ, Ιρλανδία
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (για εφήβους)
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2010
Σελ.: 480
Τιμή: 17,70€
ISBN: 978-960-453-754-9

Ο Αρτέμης Φάουλ έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο επικίνδυνο εχθρό: τον ίδιο του τον εαυτό!
Ο Αρτέμης και τα μπλεξίματα πάνε μαζί. Τα τραβάει σαν μαγνήτης. Έχει δει πολλά στη ζωή του: από ανθρωποφάγα τρολ και κενταύρους–σαΐνια της τεχνολογίας μέχρι πάνοπλα και θανάσιμα ξωτικά. Είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει πια κάθε εγκληματική δράση. Αλλά…
Η μητέρα του είναι σοβαρά άρρωστη. Για να την κάνει καλά, ο Αρτέμης πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να αρπάξει το φάρμακο από τα χέρια του νεαρότερου εγκληματία που υπήρξε ποτέ: του Αρτέμη Φάουλ. Ακριβώς. Με την αστυνόμο Χόλι Σορτ σύμμαχο στο πλευρό του, ο Αρτέμης γυρίζει στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει τον εαυτό του.
Ίσως για τελευταία φορά…

“Ο Αρτέμης είναι φαινόμενο! Κινείται σαν γάτα στον κόσμο των ανθρώπων και στον κόσμο των ξωτικών. Χρησιμοποιώντας την υψηλή τεχνολογία, παίζοντας με τη μαγεία και την πλούσια παράδοση της ιρλανδικής μυθολογίας, ο ήρωας μας οδηγεί σε κόσμους που όλοι θα θέλαμε να επισκεφθούμε.”
ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΟΟΥΕΝ ΚΟΛΦΕΡ γεννήθηκε το 1965 στο Γουέξφορντ της Ιρλανδίας. Για το βιβλίο του ΑΡΤΕΜΗΣ ΦΑΟΥΛ πήρε τη μεγαλύτερη προκαταβολή που έχει δοθεί ποτέ σε νέο συγγραφέα, ενώ η κινηματογραφική εταιρεία Miramax αγόρασε τα δικαιώματα για τη μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΦΑΟΥΛ τιμήθηκε με τα βραβεία Children’s Book of the Year και Virgin Books Prize, για το W H Smith Award και για το Blue Peter Book Award. Μόνο στην Αγγλία τα βιβλία του Κόλφερ έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα πέντε προηγούμενα βιβλία καθώς και ένα graphic novel με τις περιπέτειες του Αρτέμη Φάουλ, και το μυθιστόρημα ΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΕΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.eoincolfer.com και www.artemisfowl.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές