Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ
Άννα Γκέρτσου – Σαρρή
Εκδόσεις Κέδρος
Ελληνική πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-4121-5
Σελ. 328
Τιμή: 14€
Νοέμβριος 2010

Αλεξάνδρεια, 415 μ.Χ. Η δολοφονία της φιλοσόφου και μαθηματικού Υπατίας συνταράζει την πόλη. Η στενή της φίλη Ευδοκία συναντά τον Ρωμαίο ανακριτή Μάρκελλο, που έρχεται από την Κωνσταντινούπολη για τη διερεύνηση του φόνου. Υπεύθυνη σ’ ένα μεγάλο εργαστήριο αντιγραφής χειρογράφων και εν κρυπτώ αντιγραφέας η Ευδοκία ανήκει στις σπάνιες γυναίκες της εποχής της που συναναστρέφονται την υψηλή αλεξανδρινή διανόηση. Καταθέτοντας στον ανακριτή για τη βάρβαρη δολοφονία της Υπατίας, θα αναφερθεί στην ίδια τη βαρβαρότητα της εποχής της αντιπαραθέτοντας τις ανθρώπινες αξίες στον πόλεμο των θρησκειών.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της με τον Μάρκελλο, η ώριμη πλέον Ευδοκία αναθυμάται την προσωπική ζωή της και βάζει τελεία στο παρελθόν της. Μια νέα εποχή χαράζει στην Αλεξάνδρεια, όπου ο νέος θεός επιβάλλεται με νόμο. Παράλληλα, ο νόμος της καρδιάς νικάει τις προκαταλήψεις και μια καινούργια αρχή θα σημάνει για την Ευδοκία.

Η Άννα Γκέρτσου-Σαρρή γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1936. Ζει στην Αθήνα από το 1938. Μετά τις σπουδές της στο Εμπορικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολεγίου εργάστηκε ως γραμματέας και αργότερα ως δασκάλα Αγγλικών. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά κι επίσης έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις. Έχει τιμηθεί με το Α΄Βραβείο ΙΠΕΚΤΣΙ και με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού Βιβλίου1992 και 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές