Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Γλυκερία Καραγκούνη
Εκδόσεις Κέδρος
Περιπέτεια, από 12 ετών
ISBN: 978-960-04-4123-9
Σελ. 344
Τιμή: 12,50€
Νοέμβριος 2010

Ο Χριστόφορος είναι ένας συνηθισμένος δεκατετράχρονος – αν εξαιρέσει κανείς τη μυστηριώδη γέννησή του στον Όλυμπο. Ένας αλλόκοτος βαρκάρης θα τον μεταφέρει μια καλοκαιρινή νύχτα κάπου στο Αιγαίο, σε μια παράξενη κατασκήνωση εφήβων που ήρθαν απ’ τον πλανήτη Ίωνα. Εκεί θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι μισός Ίωνας και θα μυηθεί σ’ ένα νέο τρόπο ζωής και σκέψης. Η κατασκήνωση όμως κινδυνεύει. Ο Χριστόφορος είναι ο μόνος που μπορεί να βρει το φυλαχτό του Ποσειδώνα, να ανοίξει τη γαλαξιακή πύλη και να σώσει τους καινούριους φίλους του. Έτσι ξεκινά ένα τρελό κυνηγητό στο παρόν και στο παρελθόν, στους Δελφούς, στη Σαντορίνη, στην Κρήτη και στις Μυκήνες, όπου πολλές φορές θα απειληθεί ακόμη και η ζωή των ηρώων.
Θα καταφέρει τελικά ο Χριστόφορος με την παρέα του να νικήσει το χρόνο, να βρει το φυλαχτό και να σώσει τους Ίωνες από το θάνατο;
Μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη αγωνία, καταιγιστική δράση, δυνατά συναισθήματα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η Γλυκερία Καραγκούνη γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, πτυχιούχος του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Ασχολείται με την επιχειρηματική και τεχνολογική στρατηγική, τη διαχείριση καινοτομίας και τεχνολογίας και τη διοίκηση παραγωγής. Διδάσκει στο ΤΕΙ Λάρισας, ενώ έχει εργαστεί για σειρά ετών ως μηχανικός στην Αεροπορία Στρατού, ως τεχνικός διευθυντής σε ελληνικές βιομηχανίες, ως ελεύθερος επαγγελματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.
Με τη λογοτεχνία ασχολείται από τα εφηβικά της χρόνια. Το φυλαχτό του Ποσειδώνα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που εκδίδεται. Το Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το βιβλίο της για εφήβους Μια ανατολή στο Έμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές