Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου


Εμείς οι σπουδαστές των τριών διδακτικών ετών του θεατρικού εργαστηρίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου, αναγνωρίζουμε όσα προσφέρει στον τόπο μας το Δη.Πε.Θε και συμπαραστεκόμαστε σε όσους μοχθούν προκειμένου να καθίσταται όχι απλώς βιώσιμο, αλλά σε διαρκή και πλούσια δράση. Συμπαραστεκόμαστε σε όσους βάλλονται άδικα μέσω του τοπικού τύπου.

Ουσιαστικό ρόλο για την ύπαρξη και λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου του Δη.Πε.Θε. διαδραματίζουν ο Δάσκαλος και εμψυχωτής Γιώργος Παυλιδάκης και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου και Διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Ζαφείρης, που βρίσκονται καθημερινά δίπλα μας, δίχως καμία οικονομική απολαβή, προσπαθώντας να βρουν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ παράλληλα όλοι μαζί μέσα από δύσκολες συνθήκες καταφέρνουμε να πραγματοποιούμε στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής περιόδου παραστάσεις εφαρμογής.
Το 2011, με τα έργα ''Λαίδη Φθειροζόλ'', ''Προς Κατεδάφιση'' και ''Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή'' (αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση του Τένεσι Ουίλιαμς και στη μνήμη του Ιδρυτή του θεάτρου Κωνσταντίνου Μάριου).
Το 2012 «Τα Μάγια της Πεταλούδας» του Φ. Γκ. Λόρκα, (στα πλαίσια της παράστασης αυτής εφαρμόστηκε η ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» που στηρίχτηκε από πλήθος θεατών, οι οποίοι προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας που διατέθηκαν στον Ε. Ε. ΣΤΑΥΡΟ και στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Χίου).
Τέλος το 2013, πρόκειται να παρουσιάσουμε το έργο «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα, το οποίο και διακρίθηκε από το «Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου» που οργάνωσε το 2012 το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.

Όλες οι δράσεις μας ωστόσο, δεν πραγματοποιούνται υπό ιδανικές συνθήκες, αλλά εν μέσω δυσχερειών και στα πλαίσια των γενικών προβλημάτων του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου. Για τους λόγους αυτούς παρουσιάσαμε και συζητήσαμε με τον Πρόεδρο του θεάτρου μια σειρά αιτημάτων μας, μεταξύ αυτών το ζήτημα της τακτικής και έγκυρης χρηματοδότησης του θεάτρου από το Δήμο Χίου και το Υπουργείο Πολιτισμού και την ένταξη του Εργαστηρίου στον νέο προϋπολογισμό του 2013.

Για όλα τα παραπάνω, θα είμαστε μαζί με τους δάσκαλούς μας στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί η λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου αλλά και του θεάτρου γενικότερα. Επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα μας στο θέατρο και να "επενδύσουμε" στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Θα θέλαμε συμπαραστάτες όλους εσάς μαζί μας.

Οι σπουδαστές του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές