Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ελένη Χέλμη-Μαρκεζίνη: Ταξιδεύοντας στο Χρόνο και στον Κόσμο


Ταξιδεύοντας στο Χρόνο και στον Κόσμο
Ελένη Χέλμη-Μαρκεζίνη
Σελίδες: 144
Τιμή: €14
ISBN: 978-960-6665-28-8
Κατηγορία: Ταξιδιωτικό



Άφησα το βλέμμα να πλανηθεί μέσα από το ανοικτό παράθυρο, στην απέραντη, γαληνεμένη θάλασσα του Αιγαίου, ενώ το γλυκό ανοιξιάτικο αεράκι μου χάιδεψε απαλά το πρόσωπο. Άφησα το μυαλό να τρέξει χρόνια πολλά πίσω, ελεύθερο από σκέψεις καθημερινές και άλυτα προβλήματα. Είδα ξανά το κοριτσάκι, με τα σοσόνια και την καρό σκωτσέζικη φούστα με ένα τεράστιο άτλαντα ανοιγμένο μπροστά του, να ονειρεύεται ταξίδια και να σημειώνει με χρωματιστές κουκκίδες τα μέρη και τις ηπείρους που, σαν μεγάλωνε, έπρεπε να επισκεφθεί. Το κοριτσάκι αυτό ήμουν εγώ. Και πολλές από τις τότε «κουκκίδες» στάθηκα τυχερή και πραγματοποίησα στα ταξίδια μου.

Ταξίδια όμως δεν είναι μόνο εκείνα που πραγματοποιείς σε χώρες μακρινές, εξωτικές και ονειρεμένες. Ταξίδια ζούμε και μέσα στο χρόνο. Αναμνήσεις από παλιές διηγήσεις ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια, μνήμες γλυκιές και ανεξίτηλες εμπειρίες ζωής. Όταν έρχονται ξανά στο νου, σε ταξιδεύουν γλυκά στο παρελθόν, προσφέροντας σου ατελείωτες ώρες ηρεμίας και γαλήνης...



Η συγγραφέας

Η Ελένη Χέλμη-Μαρκεζίνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Κόρη του πολιτικού και ιστορικού Σπύρου Μαρκεζίνη, είχε την τύχη να βιώσει ιστορικές στιγμές ως αυτόπτης μάρτυρας και να συναντήσει εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Έχει ζήσει σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Νότιος Αφρική, η Αυστρία και η Αλγερία. Μετά την επιστροφή της από την Ελβετία το 1997, ζει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον πρέσβη Γιώργο Χέλμη. Αυτό είναι το πέμπτο της βιβλίο. Έχει τιμηθεί με τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.


Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στο χρόνο και στον κόσμο», κάνοντας κλικ εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές