Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου - Εκδόσεις Ψυχογιός


Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου

Συγγραφέας: Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, Αγγλία

Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου

Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 11 ετών)

Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2008

Σελ.: 128 - Τιμή: 12,20 € - ISBN: 978-960-453-492-0



Σε μετάφραση από τη ρουνική γραφή της Ερμιόνης Γκρέιντζερ

Στο βιβλίο Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου περιλαμβάνονται πέντε παραμύθια, το καθένα με τους δικούς στου ήρωες, που θα σας κάνουν να γελάσετε, να ονειρευτείτε, να διασκεδάσετε αλλά και να… τρομάξετε.

Τόσο οι Μαγκλ όσο και οι μάγοι θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα σχόλια του καθηγητή Ντάμπλντορ, που φωτίζουν το ηθικό δίδαγμα κάθε ιστορίας, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, μυστικές πτυχές της ζωής στο «Χόγκουαρτς».

Ένα αναμφίβολα μαγευτικό βιβλίο, εικονογραφημένο από την ίδια την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες του Χάρι Πότερ.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η ΤΖΟΑΝ ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ γεννήθηκε στο Μπρίστολ το 1965. 'Αρχισε να γράφει την ιστορία του Χάρι Πότερ σε ώρες πολύ δύσκολες. Ξεκίνησε το γράψιμο ενώ ήταν άνεργη βασίζοντας την υπόθεση σε ιστορίες που έλεγε στο παιδί της πριν κοιμηθεί. Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ εξελίχθηκε σε βιβλίο-φαινόμενο. Τα δικαιώματα μετάφρασης πουλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και τα βραβεία ακολουθούσαν το ένα το άλλο: τριπλό Smarties, Guardian, Sheffield, ΑΒΒΥ, Nibbies.

Η σειρά βιβλίων του Χάρι Πότερ έχει πουλήσει 375 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 64 γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες τα αρχαία Ελληνικά, τα αλβανικά και τα ζουλού.

Η συγγραφέας έχει ανακηρυχθεί επίτιμη διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Aberdeen στη Σκωτία.




Όλα τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις του βιβλίου ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ θα δοθούν ως δωρεά στον οργανισμό Children’s High Level Group.

**Ανάμεσα στις Εκδόσεις Ψυχογιός ΑΕ και τον CHLG έχει γίνει ειδική συμφωνία για τη διάθεση χρημάτων προς τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα.**

Το Childrens’s High Level Group (CHLG), ο αγγλικός φιλανθρωπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και την Έμα Νίκολσον MEP με σκοπό να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, ανακοίνωσε την έκδοση του βιβλίου ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ.

Οι θαυμαστές της Ρόουλινγκ σε όλο τον κόσμο, από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Amazon προσφέρθηκε να δώσει 4 εκατομμύρια δολάρια για ένα από τα επτά αντίγραφα που κυκλοφόρησαν, εκφράζουν έντονα ότι επιθυμούν να διαβάσουν τα μαγικά παραμύθια που έγραψε και εικονογράφησε η αγαπημένη τους συγγραφέας.



Το CHLG ανακοίνωσε στο παρελθόν ότι θα κυκλοφορήσουν στις 4 Δεκεμβρίου 2008 τρεις αγγλικές εκδόσεις του βιβλίου και θα διανεμηθούν αντίστοιχα από τους: Bloomsbury, Scholastic και Amazon.

Ο αγγλικός φιλανθρωπικός οργανισμός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι Εκδόσεις Ψυχογιός έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη μετάφραση, έκδοση και διανομή του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα, που θα διατεθεί προς πώληση στις 4 Δεκεμβρίου 2008.

Τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν ως δωρεά στο CHLG.

Σκοπός του οργανισμού είναι να κάνει καλύτερη τη ζωή των ανήμπορων παιδιών στην Ευρώπη, όπου περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι μεγαλώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα μεγάλα ιδρύματα όπου διαμένουν. Σε πολλές περιπτώσεις διαβιώνουν χωρίς επαρκή ανθρώπινη και συναισθηματική επαφή και υποκίνηση, ενώ σε αρκετές άλλες καταφέρνουν να επιβιώσουν χωρίς βασικά ανθρώπινα αγαθά, όπως η στέγη και η τροφή.

Η Έμα Νίκολσον υποστηρίζει: «Είμαστε συγκλονισμένοι που θα εκδώσουμε ένα τόσο σημαντικό βιβλίο. Αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα θα μας βοηθήσει να συγκεντρώσουμε ζωτικής σημασίας κεφάλαια για τη δουλειά της CHLG, με τα οποία θα αλλάξουμε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων περιθωριοποιημένων παιδιών, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, και να εξασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές δε θα υποφέρουν κατ’ αυτό τον τρόπο».

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λέει: «Ήταν κατανοητή η απογοήτευση των θαυμαστών του Χάρι Πότερ όταν μόνο ένα αντίτυπο από τις Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου διατέθηκε στο κοινό τον περασμένο Δεκέμβριο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, λοιπόν, που χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη των εκδοτών του Χάρι Πότερ και του Amazon (που αγόρασε το χειρόγραφο αντίτυπο σε πλειστηριασμό) –αλλά και με τις ευλογίες των υπέροχων ανθρώπων που έχουν στην κατοχή τους τα υπόλοιπα έξι αντίτυπα– τώρα θα είναι ευρέως διαθέσιμο το βιβλίο σε όλους τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ. Τα δικαιώματα θα διατεθούν στο CHLG προς όφελος των διαμενόντων σε ιδρύματα παιδιών που έχουν ανάγκη μια φωνή για να ακουστούν. Η νέα έκδοση θα περιέχει τις Ιστορίες αυτές καθαυτές, μεταφρασμένες από την Ερμιόνη Γκρέιντζερ και εικονογραφημένες από εμένα. Ακόμη θα έχει σημειώσεις από τον Καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ με την ευγενική συγκατάθεση της Διεύθυνσης των Αρχείων του Χόγκουαρτς».

Περιλαμβάνοντας στοιχεία που αποδείχθηκαν κρίσιμα στην τελευταία αποστολή του Χάρι Πότερ για να καταστρέψει το λόρδο Βόλντεμορτ, ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΝΤΛ ΤΟΥ ΒΑΡΔΟΥ είναι ο τόμος των πέντε μαγικών παραμυθιών που άφησε ο Άλμπους Ντάμπλντορ στην Ερμιόνη Γκρέιντζερ στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς με τίτλο Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Μόνο ένα εκ των πέντε παραμυθιών έχει ήδη αναγνωστεί. Τα υπόλοιπα τέσσερα παραμύθια δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου εκδίδονται από το Children’s High Level Group (CHLG), φιλανθρωπικό οργανισμό με αριθμό: 1112575, που ιδρύθηκε το 2005 από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και την Έμα Νίκολσον MEP, με σκοπό να κάνουν καλύτερη τη ζωή των ευάλωτων παιδιών.

Τα βιβλία θα διατίθενται προς πώληση από τις 4 Δεκεμβρίου 2008. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δε θα λάβει δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων, αλλά θα τα δωρίσει στο CHLG για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Το CHLG μάχεται για τα δικαιώματα του παιδιού σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ανατολική, όπου περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι μεγαλώνουν σε ιδρύματα, συχνά κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το CHLG βοηθάει περίπου 250.000 παιδιά κάθε χρόνο, είτε με εκπαιδευτικές δραστηριότητες είτε συνεργαζόμενο με άλλους οργανισμούς, αλλά και με την ειδική γραμμή βοήθειας (τηλέφωνο και e-mail).




www.chlg.org

Το 2007 η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημιούργησε εφτά αντίτυπα του Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου. Καθένα από αυτά ήταν χειρόγραφο και εικονογραφημένο σε ειδικό χαρτί, δερματόδετο με ημιπολύτιμους λίθους. Έξι από τα βιβλία δόθηκαν από τη συγγραφέα σε ισάριθμους ανθρώπους, που τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια ήταν στενά συνδεδεμένοι με τα βιβλία του Χάρι Πότερ, και το έβδομο δόθηκε στο CHLG και στη συνέχεια σε πλειστηριασμό στο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου έσπασαν πολλά ρεκόρ –ρεκόρ δημοπρασίας σύγχρονης λογοτεχνίας, ρεκόρ δημοπρασίας για δουλειά της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ρεκόρ δημοπρασίας για παιδικό βιβλίο– όταν πουλήθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2007 για 1,95 εκ. δολάρια στο Amazon.

Οι πέντε ιστορίες που περιέχονται στις Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου είναι: «Η Πηγή του Μυθικού Θησαυρού», «Η Μαλλιαρή Καρδιά του Μάγου», «Οι Ιστορίες των Τριών Αδελφών», «Ο Μάγος και η Πηδηχτή Χύτρα» και «Η Κουνέλα η Κανέλα και το Γελαστό Κούτσουρο».

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ έχουν πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, σε περισσότερες από 200 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε 65 γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές